Sector

Zorg

Diensten

Bouwmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Topaz

Locatie

Katwijk

Architect

Van den Berg Architecten

Adviseurs

Bogaards Constructiebureau
Adviesbureau J. van Toorenburg
LBP|SIGHT
BK ingenieurs

Aannemer

KBM Groep

Oppervlakte

8.000 m²

Project periode

2018 – 2024

oplevering

2024

Projectmanagers

Huntington Expertisecentrum Topaz Overduin

Ontwikkeling

Zorgorganisatie Topaz krijgt een prachtig verpleeghuis in Katwijk. Locatie Overduin ligt aan de rand van de Zuidduinen in Katwijk aan Zee en is specifiek bedoeld voor mensen met dementie, Huntington en Korsakov.
Het hoofdgebouw wordt grondig gerenoveerd. Daarin komen de gemeenschappelijke voorzieningen voor alle bewoners van Overduin, zoals de kantoren en behandel- en activiteitenruimtes. In dit deel van het gebouw wordt ook een nieuwe kapel gerealiseerd. Deze renovatie wordt eerst afgerond. Een aantal functies uit de te slopen gebouwen worden hierin geplaatst om de sloop van de gebouwen mogelijk te maken. De bewoners van deze gebouwen worden tijdelijk overgeplaatst naar andere locaties in de regio. De renovatie wordt medio 2022 opgeleverd.
De nieuwbouw betreft een nieuwe, moderne woonvoorziening specifiek voor de bewoners met de ziekte van Huntington. Beide bouwdelen worden verbonden door de nieuwbouw van een gastvrije entree met restaurant.
Het doel is de 80 nieuwe woningen aan de rand van de Katwijkse duinen in 2024 klaar voor gebruik te hebben.

Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het project- en ontwerpmanagement (van de VO-fase t/m TO), het begeleiden van aanbestedingsprocedures en de directievoering.

Gebouwfunctie

Topaz heeft 9 verschillende locaties regio Leiden. Iedere locatie heeft een eigen karakter. Locatie Overduin biedt plaats aan 190 bewoners met dementie, Huntington en Korsakov. De locatie, het kleinschalige karakter en de vele faciliteiten maken het een prettige verblijfsomgeving.
De ingreep levert de bewoners ruimere kamers met eigen sanitair op. Ook komt er een nieuw restaurant tussen de nieuwbouw en het hoofdgebouw en voldoet het gebouw straks aan de duurzaamheidseisen.

Bijzonderheden

Zorgorganisatie Topaz biedt intensieve zorg aan mensen die dit nodig hebben. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, of die tijdelijk ondersteund moeten worden als gevolg van ziekte en/of ouderdom.

© FOTOGRAFIE:

Van den Berg Architecten

Gerelateerde projecten