Sector

Zorg

Diensten

Bouwmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Reinier de Graaf Ziekenhuis

Locatie

Voorburg

Architect

EGM architecten

Adviseurs

Royal Haskoning/DHV
Deerns
Wolf+Dikken

Aannemer

Du Prie bouw & ontwikkeling
Schoonderbeek Installatiegroep
Van Dorp

Oppervlakte

2.380 m²

Project periode

2019 – 2021

oplevering

2021

Behandelcentrum Reinier de Graaf Voorburg

Ontwikkeling

Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een nieuw behandelcentrum in Voorburg gebouwd. Naast spreek- en onderzoekskamers en zelfstandige behandelruimtes voor een groot aantal algemene specialisme zijn er ook bloedafnamepunten, röntgenfaciliteiten en een IVF-centrum (incl. laboratorium) gerealiseerd. Het behandelcentrum is gebouwd op de fundamenten van een oude Zusterflat. Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het bouwmanagement. Behandelcentrum Voorburg is in oktober 2021 bouwkundig opgeleverd en in februari 2022 geopend.

Gebouwfunctie

Op de begane grond is het multidisciplinaire Fertiliteitscentrum Voorburg gehuisvest. Het Fertiliteitscentrum levert hoogwaardige zorg bij het onderzoek en de behandeling van onvruchtbaarheid. De laboratoriumomgeving van het centrum is gebouwd volgens de richtlijnen van een cleanroom (GMP-klasse D); een steriele werkomgeving met een optimale luchttechniek.

Bijzonderheden

De locatie heeft een hoge archeologische waarde omdat deze is gelegen boven een oude Romeinse stad (Forum Hadriani) waarvan de overblijfselen nog in de grond aanwezig zijn. Het was daarom niet toegestaan om op de locatie nieuwbouw neer te zetten. Het behandelcentrum is gebouwd op de fundamenten van een oude Zusterflat. De bestaande fundering moest worden opgestort tot boven het maaiveldniveau. Daar bovenop is een begane grond vloer aangebracht die middels een overstek, van 5-8 m rondom het gebouw, boven het maaiveld zweeft.

© FOTOGRAFIE:

Frank van der Burg

Gerelateerde projecten