Sector

Wonen, Zorg

Diensten

Bouwmanagement
Contractbewaking

Projecttype

Nieuwbouw, Renovatie

Opdrachtgever

Annexum

Locatie

Huizen

Architect

K6V Architecten

Adviseurs

Aannemer

K6 Bouw B.V.

Oppervlakte

650 m²

Project periode

2019 – 2020

oplevering

2020

Zorgcentrum SlingerBosch Huizen

Ontwikkeling

Vastgoedbelegger Annexum kocht in 2019 in Huizen een zorgcentrum aan. Zorgresidentie Slingerbosch, gelegen in de lommerrijke villawijk Crailo, is uitgebreid met een nieuwe vleugel zodat er plaats ontstond voor zes woonzorgappartementen, variërend van 50 tot 80 m² BVO. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met slaapgedeelte en een luxe badkamer.

Stevens Van Dijck heeft de monitoring van de turn-key overeenkomst met ‘forward funding’ verzorgd in opdracht van Annexum. Daarbij moest worden toegezien op een correcte naleving, in termen van kwaliteit aan de hand van de overeenkomst met de aannemer/ontwikkelaar.

Gebouwfunctie

Er is veel aandacht besteed aan een veilige en comfortabele woonomgeving voor de overwegend oudere bewoners. Alle appartementen beschikken over een persoonlijk alarmsysteem waarmee direct hulp kan worden ingeroepen. De villa is tevens uitgebreid met een luxe restaurant en ontmoetingsplaats voor de bewoners.

Bijzonderheden

Annexum heeft een turn key overeenkomst gesloten met K6V Bouw BV. Laatstgenoemde was daarmee verantwoordelijk voor het gehele ontwerp, de engineering en de uitvoering op basis van een programma van eisen en schetsontwerp. Bijzonderheid is dat de nieuwbouw om een bestaande, monumentale WO-II bunker, is geplooid. De bunker is vervolgens in het landschap opgenomen waardoor sloop voorkomen kon worden.

© FOTOGRAFIE:

………………….

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie