Duurzaamheid, circulariteit en welzijn

Duurzaamheid, circulaire gebouwen, sustainability

We doen het uit overtuiging, uit noodzaak, uit verantwoordelijkheidsgevoel tegenover toekomstige generaties. En omdat het mogelijkheden biedt. Stevens Van Dijck wil bijdragen aan een leefomgeving waarin welzijn en duurzaamheid voorop staat.

Onze overtuiging is dat een duurzaam gebouw verdere verduurzaming van een organisatie versnellen. Een duurzaam gebouw werkt als een katalysator. We streven ernaar om op korte termijn alleen bouwprojecten te begeleiden met tenminste het ‘BREEAM label Excellent’. Om opdrachtgevers te inspireren en optimaal te kunnen adviseren, zijn al onze medewerkers opgeleid tot BREEAM-expert. We gebruiken speciale ontwerpmethodieken in het belang van duurzaamheid.

Keurmerken duurzaamheid

Betere gebouwen zijn circulair

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stevens Van Dijck zijn we in 2020 samen met LBP|SIGHT gestart met het platform Beteregebouwen.nl. Doel: het brede thema ‘circulair bouwen’ van meerdere kanten belichten en kennis delen. Artikelen en interviews, over successen en minder geslaagde maar des te leerzamere projecten. Want ons streven is om de wereld daadwerkelijk meer circulair te maken. De noodzaak ervan is onmogelijk te negeren. Het biedt bovendien een wereld van mogelijkheden.

Workshop Circulair Bouwen

Circulair bouwen, iedereen heeft het erover, en dat is terecht. Maar waar begin je precies aan als opdrachtgever? Wat is de beste manier om de mogelijkheden goed te benutten en er draagvlak voor te creëren in uw eigen organisatie? Duidelijkheid daarover biedt Stevens Van Dijck in de workshop Circulair Bouwen. We delen de kennis en ervaring die onze adviseurs hebben opgebouwd in de vele circulaire projecten waarbij we betrokken waren.