Bouwmanagement

Bouwkosten-management

‘Doen we het optimale binnen het budget?’ Achter die vraag zit een wereld op zich. Onze adviseurs staan u bij vanaf de definitiefase van uw project en beantwoorden vragen zoals:

  • Wat zijn uw wensen, wat is binnen welk budget realiseerbaar en voor welke prijs-kwaliteitverhouding kiest u dan?
  • Wat valt wel en niet binnen dat budget?
  • Wat als bijvoorbeeld grondstofprijzen verder doorstijgen of andere externe factoren van invloed zijn, welke ruimte reserveert u daarvoor in het budget?
Al tijdens het ontwerpproces zorgen we voor monitoring en sturing zodat de gekozen oplossingen geen onverwachte verrassingen meebrengen als het gaat om budget. Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbedrag onder de streep, maar om alle deelaspecten en keuzes in een ontwerp. Het mag niet zo zijn dat een onvoorzien duur element van het ontwerp, bijvoorbeeld een gevel, ‘rechtgezet’ moet worden door op een ander gebied concessies te doen aan kwaliteit en zo te besparen.

Ook houden we voor u in de gaten wat de gevolgen zijn van keuzes in het ontwerpproces voor de exploitatie. Niet alleen om straks onvoorzien hoge exploitatiekosten te voorkomen, maar ook om u te kunnen voorrekenen waar extra investeringen gerechtvaardigd zijn omdat ze juist voor lagere exploitatiekosten zorgen, zoals bijvoorbeeld in energie-neutrale gebouwen. ‘Doen we het optimale binnen het budget? Met ons als partner voor bouwkostenmanagement krijgt u een uitvoerig onderbouwd antwoord op die vraag.

Benieuwd wat Stevens Van Dijck voor u kan betekenen?

"Door continu ontwikkelingen in kost- en marktprijzen te volgen en aanbestedingsresultaten te analyseren, werken onze bouwkostendeskundigen altijd met de meest actuele informatie."