Sector

Wonen

Diensten

Bouwmanagement
Contractmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Greystar Netherlands

Locatie

Amsterdam

Architect

OZ Architect | Karres+Brands landschapsarchitectuur en stedenbouw

Adviseurs

Van Rossum raadgevende ingenieurs
Van der Vorm
Aveco de Bondt

Aannemer

Bouwcombinatie Holendrecht

Oppervlakte

93.000 m²

Project periode

2018 – 2021

oplevering

2021

Projectmanagers

OurDomain Amsterdam

Ontwikkeling

In Amsterdam Zuidoost zijn ruim 1.500 studio’s en appartementen gebouwd onder de naam OurDomain Amsterdam South East. De woningen zijn bedoeld voor young professionals, studenten en jongeren die in Amsterdam studeren en werken. Gezien de huidige woningnood is de komst van het complex zeer welkom en blaast het de wijk Amstel III nieuw leven in. Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het proces- en contractmanagement van dit omvangrijke nieuwbouwproject.

Gebouwfunctie

De 1.559 woningen zijn verdeeld over drie verschillende gebouwen met elk een andere architectuur. In de plint zijn aantrekkelijke voorzieningen als een supermarkt, horeca en een sportschool gerealiseerd. Achter de gebouwen is een groen binnen gebied bedoeld voor ontspanning en ontmoeting en dit vormt de doorgang naar Station Holendrecht en andere voorzieningen.

Bijzonderheden

Stevens Van Dijck heeft erop toegezien dat de Design & Build aannemer het ontwerp verder uitwerkte en realiseerde conform de contractueel beschreven technische en kwalitatieve uitgangspunten (de vraagspecificatie). Daarnaast waren we als gedelegeerd opdrachtgever het aanspreekpunt voor de aannemer en hebben wij de realisatie van amenity spaces, de toegangscontrole, parkeermanagement, terrein inrichting en meer functionele onderdelen begeleid.

© FOTOGRAFIE:

Greystar

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie