Sector

Wonen

Diensten

Bouwmanagement
Kwaliteitsmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Rail&OV

Locatie

Amsterdam

Architect

Workshop architecten

Adviseurs

Aannemer

Bot Bouw

Oppervlakte

5.000 m²

Project periode

oplevering

Q3 2023

Projectmanagers

Oostenburgereiland Amsterdam

Ontwikkeling

Op Oostenburg verschijnt pal naast de monumentale Werkspoorhal een opvallende woontoren. 31 erfpachtvrije koopwoningen en 94 vrijesector huurappartementen, verdeeld over 14 verdiepingen. De rode betonnen siergevel zorgt voor een bijzondere aanblik en past uitstekend in de nieuwe Amsterdamse stadswijk die hier wordt ontwikkeld. Stevens Van Dijck vult de rol in van project- en kwaliteitsmanager tijdens de realisatiefase van de nieuwbouw van De Prins.

Gebouwfunctie

Het Oostenburgereiland in Amsterdam was jarenlang het centrum van handel en industrie. Met behoud van de historische kern wordt op dit eiland in het hart van de stad een stoere stadswijk gebouwd. Er is ruimte voor 1.800 woningen, horeca, ontspanning en bedrijvigheid.

Bijzonderheden

In de monumentale Werkspoorhal werkten vroeger stoere mannen met vuur en staal. In de toekomst is dit een publieke plek voor exposities, markten en horeca. Aan weerszijden komen nieuwbouwwoningen (waarvan De Prins dus onderdeel is), die integraal onderdeel worden van de Werkspoorhal. In totaal komen er op deze kavel ca. 325 vrijesector huur- en koopwoningen die eind 2023 worden opgeleverd. Het wordt het bruisende middelpunt van de wijk Oostenburg.

© FOTOGRAFIE:

VORM Ontwikkeling

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie