Sector

Cultuur, Kantoren, Wonen

Diensten

Bouwmanagement
Kwaliteitsmanagement

Projecttype

Renovatie, Transformatie

Opdrachtgever

Wonam

Locatie

Amsterdam

Architect

Alberts en Van Huutz

Adviseurs

Ahronson Raadgevende Ingenieurs
Hiens Engineering
IBP Condor / Van Dorp Installaties

Aannemer

IBP Condor

Oppervlakte

48.000 m²

Project periode

2020 – 2023

oplevering

Medio 2023

Projectmanagers

Zandkasteel Amsterdam

Ontwikkeling

Het Zandkasteel is één van de grootste gebouwen van Amsterdam en aangewezen als gemeentelijke monument. Het is het voormalig ING hoofdkantoor en bestaat uit 10 torens die in een S-vorm staan en met elkaar verbonden zijn via een binnenstraat. 7 van de 10 torens zijn door Wonam getransformeerd tot woongebouw met commerciële functies op de begane grond.

De organische vormen van het gebouw geven elk appartement een eigen, unieke vorm. De woningen zijn compleet afgewerkt met luxe keuken met inbouwapparatuur, modern sanitair en wand- en vloerafwerking. En daarmee helemaal gebruiksklaar. Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het projectmanagement en kwaliteitsmanagement.

Gebouwfunctie

In Zandkasteel vind je werk- en ontmoetingsruimte, horeca, plekken om te ontspannen, binnentuinen en een filmzaal. De bijzondere architectuur, natuur, stedelijkheid, cultuur en top-notch voorzieningen zijn onder één dak gecombineerd.

 

Bijzonderheden

De transformatie is zoveel mogelijk circulair uitgevoerd. Ook is het gebouw gasloos en is het aangesloten op de WKO en een WTW installatie. De voor het Zandkasteel speciaal ontwikkelde kunstwerken zijn weer teruggeplaatst in de vides en binnenplaatsen.

© FOTOGRAFIE:

Gemeente Amsterdam en EAS fotografie

Gerelateerde projecten