Sector

Wonen

Diensten

Bouwmanagement
Contractmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Greystar Netherlands

Locatie

Rotterdam

Architect

Tangram Architekten

Adviseurs

Spindler Installatietechniek
Constructie-adviesbureau S3

Aannemer

Stebru

Oppervlakte

30.000 m²

Project periode

2019 – 2021

oplevering

2021

Projectmanagers

OurDomain Blaak Rotterdam

Ontwikkeling

OurDomain Rotterdam Blaak biedt mooie en moderne woningen in het hart van Rotterdam, gelegen nabij Station Blaak, aan de oevers van de Maas. Een imposant gebouw van 70 meter hoog! De bouw startte in 2019 en is gerealiseerd door Stebru. Op 17 december 2021 is het project opgeleverd. Stevens Van Dijck was betrokken als contractmanager namens Greystar om te borgen dat het gebouw conform de contractuele afspraken werd opgeleverd.

Gebouwfunctie

OurDomain Rotterdam Blaak beschikt over 612 huurappartementen en studio’s, in een prachtig gebouw van 24 verdiepingen in het centrum van Rotterdam. 492 appartementen zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd. Het gebouw beschikt over hoogwaardige huisvesting voor zowel lange als korte termijn huurders. Er zijn veel voorzieningen en faciliteiten aanwezig, zoals een bioscoop, ‘music room’, fitness, studie- en relaxruimten, gameroom, inpandige fietsenstalling, wasmachineruimte en een groot dakterras met skylounge op 70 meter hoogte. Het dakterras biedt een fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Bijzonderheden

Tangram Architekten ontwierp het gebouw dat wordt opgebouwd uit een soort ‘zwevende blokken’, gemaakt van aluminium geëtste platen in verschillende kleurschakeringen en gecombineerd met melkachtig glas. Door de aanlichting genereert dit ’s avonds een schitterend beeld. De kleurschakeringen van de gevels zijn afgeleid van een foto welke is genomen op deze locatie, na een van de meest verwoestende explosies tijdens het bombardement in 1940.

© FOTOGRAFIE:

Meijeske

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie