Sector

Cultuur, Horeca & Hotels, Sport & Leisure, Wonen

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering
Ontwerpmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Locatie

Rotterdam

Architect

Koen van Velsen architecten

Adviseurs

Nelissen
IMd
DGMR

Aannemer

Groep van Roey

Oppervlakte

6.200 m²

Project periode

2017 – 2024

oplevering

2024

Projectmanagers

Huis op Zuid Rotterdam

Ontwikkeling

Een aanwinst voor de stad. Dat kan je Huis op Zuid met recht noemen. Het is gebouwd op nog geen kilometer ten zuidoosten van de Erasmusbrug in Rotterdam, aan de Laan op Zuid. Het multifunctionele complex bestaat uit een sportcentrum, zwembad, horeca, fietsenstalling en een woontoren met 100 huurappartementen. Stevens Van Dijck heeft het ontwerpmanagement, de aanbesteding en de directievoering verzorgd tijdens de bouw.

Gebouwfunctie

Huis op Zuid is er voor scholen, verenigingen en particulieren. En maakt onderdeel uit van de investeringsplannen van de gemeente Rotterdam voor de vernieuwing van sportaccommodaties.

Bijzonderheden

Koen van Velsen Architecten maakte het ontwerp, bestaande uit veel duurzame materialen en voorzieningen om energieverbruik laag te houden. De grootte van de bouwplot voor het sportcomplex is zeer beperkt. Om deze reden is in het ontwerp de sporthal boven het zwembad geplaatst, wat dit sportcomplex uniek maakt in Nederland. De bouw is in juni 2021 gestart. En in mei 2024 is Huis op Zuid opgeleverd.

© FOTOGRAFIE:

Koen van Velsen architecten

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie