Sector

Onderwijs

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering
Aanbesteding

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Locatie

Utrecht

Architect

Inbo Architecten

Adviseurs

Deerns Ingenieursbureau
Nelissen Ingenieursbureau
Techniplan Adviseurs

Aannemer

Wijnen bouw

Oppervlakte

18.000 m²

Project periode

2015 – 2018

oplevering

2018

Projectmanagers

Geowetenschappen Universiteit Utrecht

Ontwikkeling

De nieuwbouw voor Geowetenschappen is begin 2018 opgeleverd. Het gebouw staat op het campusterrein de Uithof; naast het GML (Gemeenschappelijk Milieulaboratorium) en een gebouw van TNO. Het maakt deel uit van het Noordwestcluster van de UU. In het gebouw zijn behalve de kantoorruimten ook een restaurant, een espressobar en een fietsenstalling gerealiseerd.

Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor de directievoering van dit project, daarnaast waren wij betrokken als projectmanager voor de aanbesteding en begeleiding van het vaste interieur. Begin 2018 is het kantoorpand opgeleverd. Stevens Van Dijck was ook voor het GML dat in december 2013 is opgeleverd en voor het Victor J. Koningsbergergebouw dat in augustus 2015 is opgeleverd verantwoordelijk voor de directievoering in opdracht van de Universiteit.

Gebouwfunctie

Het ontwerp voor Geowetenschappen is gemaakt door het architectenbureau Inbo. Het nieuwe kantoor vormt een drie-eenheid samen met het GML en het gebouw van TNO. De gebouwen delen een gemeenschappelijk entreegebied en maken gebruik van elkaars ruimten.

Bijzonderheden

Passend bij de duurzaamheidsambitie van onze opdrachtgever, is het eindresultaat een duurzaam gebouw met een BREEAM Excellent score. Hiervoor zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast, waaronder een warmtekoudeopslag met warmtepompen (gedeeld met het GML), een hoge isolatiewaarde voor de gevels en het dak en toepassing van LED-verlichting.

© FOTOGRAFIE:

Sterker in Beeld

Gerelateerde projecten