Sector

Kantoren, Overheid

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering
Bouwkostenmanagement
Risicomanagement

Projecttype

Renovatie

Opdrachtgever

De Nederlandsche Bank

Locatie

Amsterdam

Architect

Mecanoo Architectenbureau

Adviseurs

Pieters Bouwtechniek
Valstar Simonis
Mecanoo Architectenbureau
Strukton Worksphere

Aannemer

Strukton Worksphere

Oppervlakte

65.000 m²

Project periode

2018 – 2023

oplevering

2023

Projectmanagers

De Nederlandsche Bank Amsterdam

Ontwikkeling

Het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam wordt gerenoveerd. Het DNB-pand aan het Frederiksplein is inmiddels 60 jaar oud en heeft op onderdelen het einde van zijn technische levensduur bereikt. Daarom is een grondige renovatie nodig.
Stevens Van Dijck is samen met collega Laanbroek Schoeman adviseurs verantwoordelijk voor het bouwprojectmanagement. Daarnaast is Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de gebruikersvoorzieningen die in de bouw meegenomen moeten worden.

Gebouwfunctie

De projectdoelstelling is het realiseren van een modern, toekomstbestendig, open en transparant kantoorgebouw, met een toegankelijk publieksdeel. De ambities van DNB op het gebied van duurzaamheid zijn hoog. DNB streeft ernaar minimaal zowel het certificaat BREEAM Excellent als een WELL-certificering te behalen en verder de beginselen van circulair bouwen zo veel mogelijk toe te passen.

Bijzonderheden

Tijdens de renovatie worden de medewerkers van DNB gehuisvest in een gehuurd gebouw in de omgeving van het Amstelstation. Om dit gebouw geschikt te maken voor gebruik door DNB, is een verbouwingsplan opgesteld.

© FOTOGRAFIE:

Mecanoo Architectenbureau

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie