Sector

Overheid

Diensten

Bouwmanagement
Projectmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Gemeente De Ronde Venen

Locatie

Abcoude

Architect

JOUS Architecten

Adviseurs

Aannemer

Bouw- en aannemingsbedrijf Mulckhuyse

Oppervlakte

588 m²

Project periode

Q1 2023 – Q1 2025

oplevering

2025

Projectmanagers

Brandweerkazerne Abcoude

Ontwikkeling

De huidige brandweerkazerne aan het Brandweerplein is ruim 80 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen. De voertuigen van de brandweer zijn door de jaren heen groter geworden waardoor nieuwe voertuigen niet meer in de kazerne passen. Daarom heeft de gemeente besloten een nieuwe brandweerpost met ondersteunende functies te realiseren.

Gebouwfunctie

De nieuwe kazerne komt aan de Burgemeester Des Tombeweg, nabij de carpoolplaats bij het inrijden van Abcoude. Het gebouw zal onderdak bieden aan de vrijwilligers die actief zijn bij de brandweer en de brandweervoertuigen. Op het buitenterrein zal een oefenplaats worden ingericht.

Bijzonderheden

De gemeente heeft opdracht gegeven om de realisatie van de nieuwe kazerne te verwezenlijken door middel van een Design & Build (D&B) overeenkomst. Voor de bouw van de kazerne is een opdrachtnemer gecontracteerd die het ontwerp maakt, de ruimtelijke procedures verzorgt en de bouw uitvoert. De nieuwe kazerne wordt een modern en duurzaam gebouw voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

© FOTOGRAFIE:

JOUS Architecten

Gerelateerde projecten

Kantoren, Overheid |
Renovatie