Sector

Overheid

Diensten

Directievoering en Toezicht

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Politiedienstencentrum

Locatie

Uithoorn

Architect

OTH Architecten

Adviseurs

Pieters Bouwtechniek
INNAX
Landlab

Aannemer

J.M. Putter

Oppervlakte

1.300 m²

Project periode

Q1 2023 – Q4 2024

oplevering

Q4 2024

Nieuwbouw Politiekantoor Aalsmeer – Uithoorn

Ontwikkeling

In het teamgebied van de politie Amsterdam wordt het basisteam Aalsmeer – Uithoorn gezamenlijk gehuisvest in een nieuwe locatie centraal gelegen in het teamgebied, namelijk aan de Koningin Maximalaan te Uithoorn.
De locatie is centraal gelegen tussen de gebieden van Aalsmeer en Uithoorn en heeft een goede aansluiting op uitvalswegen. Binnen de nieuwe ontwikkeling is het bureau goed landschappelijk ingepast in een landschapsontwerp dat het gebouw laat inbedden in het landschap.
Vanuit het Politiedienstencentrum is een ontwerp opgemaakt en een aanbesteding gehouden. Met de aanbestedingsresultaten gaat het team van Smits van Burgst & Stevens Van Dijck aan de slag om een succesvolle realisatie te bewerkstelligen.
Voor het project is een team opgezet met bekende functionarissen die eerder succesvolle projecten voor de Politie gerealiseerd hebben.

Gebouwfunctie

Het teambureau is ingericht voor een centrale regiofunctie. Het bureau heeft twee bouwlagen met op de begane grond de publieksfunctie, ontspanningsruimten en het ophoudgebied. Op de verdieping zijn kantoren, vergaderruimten en kleedruimten opgenomen. Door de landelijke inpassing van het plot wordt het parkeren “verstopt” vanaf de weg. Op het achter terrein is het opstellen van de dienstvoertuigen ingericht.

Bijzonderheden

Het gebouw is een van de eerste ontwikkelingen in de wijk. Daarmee is voor de buurt een anker gekomen om de verdere ontwikkeling van de percelen rond het gebouw vorm te geven met de ontsluiting naar hoofdwegen en de nutsvoorzieningen.
Het ontwerp van OTH architecten geeft het gebouw met verspringende bouwlagen een functioneel slim ingedeeld geheel en dakterras op de verdieping omringd door een groen dak.

© FOTOGRAFIE:

OTH Architecten

Gerelateerde projecten

Kantoren, Overheid |
Renovatie