Sector

Kantoren

Diensten

Huisvestingsadvies

Projecttype

Inrichting

Opdrachtgever

Wigo4it

Locatie

Den Haag

Architect

ZENBER Architecten

Adviseurs

Overdevest Adviseurs
Engie Services West
Van der Plas
Kampschreur
BRAKEL

Aannemer

Belmer Totaalbouw

Oppervlakte

2.300 m²

Project periode

2012 – 2014

oplevering

2014

Projectmanagers

Wigo4it Den Haag

Ontwikkeling

Wigo4it werkt sinds 2007 voor de sociale diensten van de G4 aan de verbetering van dienstverlening op het gebied van werk, inkomen en zorg.
Per 1 oktober is Wigo4it verhuisd naar een nieuwe locatie aan het Koningin Julianaplein in hartje Den Haag. Een centraal gelegen kantoorgebouw dat voldoet aan de wensen die door Wigo4it gesteld zijn.

Stevens Van Dijck heeft Wigo4it van A tot Z begeleid in dit proces. Er is een werkplekconcept ontwikkeld, een programma van eisen geschreven en een locatiestudie uitgevoerd. Ook hebben we het ontwerpteam aangestuurd en de uitvoering begeleid. Als laatste ondersteunde Stevens Van Dijck Wigo4it bij de implementatie van het nieuwe werkplekconcept.

Gebouwfunctie

Met deze verhuizing is de eerste stap gezet naar flexibel werken. De nieuwe kantooromgeving is functioneel, inspirerend en uitnodigend. Er is rekening gehouden met de belangrijke randvoorwaarde dat de nieuwe werkomgeving doelmatig moet zijn omdat verantwoord omgaan met overheidsmiddelen meer dan ooit van belang is. In het nieuwe pand is een werkplekconcept ontwikkeld op basis van activiteit gerelateerd werken onder de naam ‘Het Nieuwe Presteren’. Efficiënter en effectiever werken worden bevorderd. Communicatie en kennisuitwisseling worden verbeterd. Het ondersteunt het gewenste imago naar medewerkers, opdrachtgevers en potentiele werknemers en voldoet aan de ambitie om de best denkbare omgeving voor Wigo4it te creëren.

Bijzonderheden

Het bijzondere van de opdracht is dat de investering in de nieuwe huisvesting verdiend wordt door besparing op m² vvo, op de huur per m² en de exploitatielasten. Stevens Van Dijck heeft hiervoor een Business Case opgesteld en aangetoond wat haalbaar is.

© FOTOGRAFIE:

Zenber Architecten

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie
Kantoren, Overheid |
Renovatie