Astrid van Dun
Astrid van Dun
Deel dit artikel

Memorabele projecten: Astrid’s avonturen bij Stevens Van Dijck

Astrid werkt bijna vijf jaar bij Stevens Van Dijck. Hoog tijd dus om haar te vragen naar haar tofste projecten bij ons!

“Mijn meest memorabele project bij Stevens Van Dijck? Poeh, dat zijn er een hoop. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor NN Workspace 2020. Het leukst aan mijn werk vind ik de diversiteit. Het ene moment inspecteer ik een gevel met een ecoloog, op zoek naar vleermuispoep. Ja, een vleermuis is nu eenmaal beschermd. Dus de aanwezigheid van het beestje heeft consequenties voor een project. Een andere keer duik ik volle bak in nieuwe materie, om tot een goed plan van aanpak te komen.

Dat was bij NN Workspace 2020 het geval. De kantoren van Nationale Nederlanden in Den Haag en Rotterdam werden circulair gerenoveerd. Een flinke klus, en een mooie ambitie. Daar hoorde een totale inventarisatie van de bouwplannen bij. De meeste materialen hergebruikten we. Was er toch iets nieuws nodig? Dan kozen we daarvoor biobased materialen uit. We liepen daarmee ver vooruit. Materiaal dat we toen al inzetten, kwam ik afgelopen jaar tegen op de Dutch Design Week. Vanuit Stevens Van Dijck adviseerden en begeleidden we van a tot z: het meedenken over de plannen, nadenken over de logistiek (want waar stal je materialen die je even niet gebruikt?), het verbinden van de juiste partners en partijen, alle betrokkenen op de hoogte én gelukkig houden, het zorgen voor de juiste aanbestedingsstrategie, een scherpe doorlooptijd en een goede afronding.

Pas na richting afronding van het project besefte ik eigenlijk pas hoe bijzonder het was. Samen met mijn collega’s schreef ik een whitepaper en ontwikkelde ik een workshop over het definiëren van ambities op het gebied van circulariteit. Het is altijd goed om die nieuw opgedane kennis en expertise over een onderwerp als circulariteit met meer mensen te delen. En Stevens Van Dijck stimuleert dat ook: als collega’s onderling delen we veel. Er is duidelijk interesse in wat ieder bezighoudt.

Waar ik het trotst op ben? Dat is wel de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren door heb gemaakt. Op projecten én binnen het bedrijf. Het is ontzettend gaaf dat ik daar bij Stevens Van Dijck alle ruimte voor krijg die ik nodig heb.”

Deel dit artikel

Andere actualiteiten