Sector

Logistiek & Industrie

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Borghese Logistics

Locatie

Assen

Architect

Mies Architectuur

Adviseurs

Pelecon Structural Engineers
Cees Bouwman Installatietechniek
Marcelis Interieur Architect

Aannemer

Pleijsier bouw
Van Panhuis

Oppervlakte

38.400 m²

Project periode

2021 – 2023

oplevering

2023

Projectmanagers

M&G bedrijfshal Assen

Ontwikkeling

M&G Group is wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie. Van oorsprong komt de fabrikant uit Groningen. Daarnaast maken ze momenteel gebruik van een tweede locatie in Assen. De beide locaties worden samengevoegd tot één nieuw complex in het nieuwe Werklandschap-Zuid te Assen. Het complex is ontwikkeld door Borghese Logistics en Stevens Van Dijck was betrokken vanaf de start van realisatiefase voor projectmanagement en directievoering.

Gebouwfunctie

Het complex bestaat uit een bedrijfshal een productiehal (27.000 m²) en een magazijn (circa 12.000 m²). Daarnaast omvat het gebouw kantoor- en onderzoeksruimten. Op het terrein zijn 302 parkeerplekken gerealiseerd.

Bijzonderheden

Opvallend is het groene karakter van het gebouw en het terrein. Een deel van de bomen op het terrein is gespaard gebleven en het terrein is verder duurzaam ingericht met groenstroken en graskeien. Ook de gevels en hekken zijn groen aangekleed. Het pand beschikt over een BREEAM “Very Good” certificaat.

Door de inzet van de blauwdruk is een aanzienlijke tijdwinst behaalt in het ontwerptraject. Daarnaast is een herkenbare uitstraling gecreëerd en een consistente kwaliteit van faciliteiten gewaarborgd. Per locatie is de blauwdruk inclusief het omliggende terrein nader ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen en inpassing in de omgeving.

© FOTOGRAFIE:

Egbert de Boer

Gerelateerde projecten

Logistiek & Industrie |
Nieuwbouw