Sector

Logistiek & Industrie

Diensten

Bouwmanagement

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Expeditors International B.V.

Locatie

Schiphol

Architect

DP6 Architecten

Adviseurs

IMd Raadgevende Ingenieurs
Deerns
DENC
C2N BREEAM Expert

Aannemer

G&S Bouw

Oppervlakte

53.389 m²

Project periode

2012 – 2017

oplevering

2017

Projectmanagers

Expeditors Schiphol

Ontwikkeling

Op Schiphol Logistiek park is eind 2017 het nieuwe logistieke centrum voor Expeditors International B.V. opgeleverd. Een gloednieuw kantoor met een totale oppervlakte van 7.795 m². Het gebouw omvat een 3-laags kantoorgebouw inclusief een bedrijfsrestaurant en diverse vergader- en trainingsruimtes. Er is een nieuw warehouse van 36.000 m² met een TCA (temperature controlled area) van ca. 2.700 m² en een mezzanine. Op het terrein van in totaal 70.000 m² is tevens een 2-laagse parkeergarage van 9.000 m² gerealiseerd.
Er is sprake geweest van een Engineer & Construct contractvorm op basis van de UAV-GC waarvoor Stevens Van Dijck de gehele aanbesteding heeft verzorgd. In de uitvoering waren we verantwoordelijk voor de proces- en kwaliteitsborging.

Gebouwfunctie

In het ontwerp van DP6 architectuurstudio stond een flexibele indeling centraal met vergaderruimtes grenzend aan het atrium en een bedrijfsrestaurant met toegang tot het dakterras. Door het gebruik van houten wandbekleding, houten puien en veel ramen heeft het kantoor een transparante en warme uitstraling gekregen. Het gebouw is in gebruik als centraal distributiecentrum voor Noordwest-Europa. Expeditors International B.V. is een internationaal opererend logistiek bedrijf met haar hoofdkantoor in Seattle (VS).

Bijzonderheden

De ambitie van de opdrachtgever is waar gemaakt met het behalen van het BREEAM Very Good certificaat. In een vroeg stadium is ten behoeve hiervan een casestudy gemaakt. Stevens Van Dijck is als projectmanager betrokken geweest bij de haalbaarheidsfase, ontwerpfase en de uitvoering.

© FOTOGRAFIE:

Gerard van Beek

Gerelateerde projecten

Logistiek & Industrie |
Nieuwbouw