Sector

Logistiek & Industrie

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

DHL Supply Chain Benelux

Locatie

Weert

Architect

DENC

Adviseurs

Deerns Nederland
Sweco Nederland
Mos Grondmechanica BV
Vander Weide Van Bragt – SKS Group
Nibag Groep

Aannemer

Wijnen Bouw

Oppervlakte

66.000 m²

Project periode

2022 – 2023

oplevering

Februari 2023

Projectmanagers

Bedrijfshal Weert

Ontwikkeling

Op het bedrijventerrein Kampershoek in Weert is een nieuw logistiek centrum ontwikkeld. Dit project betreft een uitbreiding van het logistieke centrum dat in fase 1 is gerealiseerd. De oppervlakte van het distributiecentrum is met deze uitbreiding verdubbeld. In deze fase is circa 65.000 m² toegevoegd, verdeeld over warehouse en kantoren. Daarnaast werd het gehele terrein ingericht met parkeerplaatsen, groenvoorzieningen, fietsenstallingen, een guardhouse en recreatieplekken. Het terrein is voorzien van uitgebreide infrastructuur zoals slagbomen en dergelijke om de vele vrachtwagens die van en naar de loading docks rijden te stroomlijnen. De aannemingsovereenkomst betreft een Desgin&Construct overeenkomst waarbij veel waarde gehecht wordt aan kwaliteit, afwerking en planning. Daarnaast is er extra aandacht geweest voor groen- en ecologische voorzieningen. Een bijzonder item hierin zijn de bijenkasten in de groenstroken op de parkeerplaatsen. Stevens Van Dijck heeft het projectmanagement en de directievoering verzorgd.

Gebouwfunctie

De uitbreiding van het distributiecentrum is ontwikkeld in opdracht van DHL Supply Chain en is de nieuwe hub van ASML. DHL verzorgt al enige tijd de opslag en distributie voor ASML. Deze uitbreiding van capaciteit sluit aan bij de wereldwijde groei van het hightechbedrijf ASML

Bijzonderheden

Het gebouw is gewaardeerd met BREEAM Outstanding en WELL Core Gold! Een mooie prestatie in deze categorie gebouwen, zeker gezien de wens van ASML om het gebouw zo snel mogelijk in gebruik te nemen. ASML heeft veel werk aan het implementeren van de bedrijfsprocessen. Hiervoor moeten bijvoorbeeld beveiligingssystemen geïnstalleerd worden en een enorme hoeveelheid aan stellingen geplaatst worden. Daarom zijn onderdelen van het pand in fases opgeleverd (early access) zodat ASML zelf deze werkzaamheden kon uitvoeren voor de officiële opleverdatum van het volledige gebouw. Daarnaast was het onbespreekbaar dat de opleverdatum zou opschuiven, de verhuiswagens van ASML stonden letterlijk een dag na oplevering op de stoep. Dit gefaseerd opleveren en het uitvoeren van werkzaamheden door ASML gelijktijdig met de bouw vroeg extra aandacht tijdens de uitvoering.

 

© FOTOGRAFIE:

Hageman Bouwmanagement

Gerelateerde projecten

Logistiek & Industrie |
Nieuwbouw
Logistiek & Industrie |
Nieuwbouw