Marieke Smit

Projectmanager
“Richting geven aan processen waarin we concrete plannen uitwerken en steeds weer verschillende projectteams aansturen, in ieder project vind ik dat een uitdaging waar ik veel energie van krijg.”

Toen ik klein was, kregen mijn ouders een architect op bezoek voor de verbouwing van ons eigen huis. Toen de bouwtekeningen op tafel lagen, is mijn fascinatie voor gebouwen ontstaan. Hoe kan het dat een gebouw blijft staan? En wat gebeurt er als je het toilet doortrekt? Ik herinner me de vele vragen die bij mij naar boven kwamen. Toen ik later ontdekte dat je hiervoor een opleiding kon volgen, was het besluit om Bouwkunde te gaan studeren snel genomen.

Goed bedachte ontwerpoplossingen

Wanneer ik op de bouwplaats een gebouw zie ontstaan met zichtbaar goed bedachte ontwerpoplossingen geeft mij dat voldoening. Het geeft je een trots gevoel wanneer je voor een opdrachtgever een fysieke omgeving hebt kunnen realiseren dat meer dan alleen een vertaling is van het programma van eisen. Een omgeving waarin de gebruiker en bezoekers van het gebouw blij verrast worden.
Mijn droom is om nog eens mee te werken aan een voetbalstadion. Niet omdat mijn interesse ligt bij de voetballerij. Wat mij aanspreekt zijn de grote omvang van zo’n stadion en de constructie van het geheel.

Een selectie van de projecten van Marieke