Eva van Valderen

Projectmanager
“Bouwen is een team effort. Ieder teamlid heeft zijn rol. Door een goed geregisseerd samenspel leveren we met elkaar een fantastisch eindresultaat.”
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de bouw. Als kind stond ik bij iedere bouwplaats stil om het ensemble van alle werkstromen te aanschouwen. Wat een energie geeft dat. Ik besloot om bouwkunde te studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven, gevolgd door de master Architectuur en de master Bouwfysica. Techniek en esthetiek combineren en op elkaar afstemmen is een rode draad geweest in mijn studie. Ook in mijn werk als projectmanager vind ik het waardevol de balans tussen beide te vinden. Dit maakt mij een allround manager en zorgt dat ik kan schakelen op inhoud. De keuze om mij op het snijvlak van techniek en esthetiek te begeven, is een van de betere beslissingen in mijn leven.

Begrip voor elkaars mening en een open houding

De kern van goede samenwerking is begrip voor elkaars mening en een open houding. Als projectmanager is het belangrijk om deze verhoudingen te doorgronden en hierop te anticiperen. Bouwen is complex en er zijn verschillende disciplines bij betrokken. Een goede harmonie en afstemming daartussen is een uitdagend en leuk spel. Daarbij neem je als projectmanager een sleutelrol in die bovendien per project en per fase anders is. Dat maakt de positie als projectmanager ontzettend interessant. Het belangrijkste kenmerk van een samenwerking die soepel loopt is als alle teamleden in hun kracht staan en ieder zijn of haar rol pakt, waarbij een projectmanager op de achtergrond kan ‘verdwijnen’.

Een selectie van de projecten van Eva