Eelco Braakman

Projectmanager
“Het succes van een project is het succes van de mensen. 1+1=3. Samen meerwaarde creëren in elke situatie maakt het grotere succes.”

In mijn werk is de grootste voldoening om iedereen in het project te laten groeien. Persoonlijk, professioneel, als team en in het project. Een mooi resultaat neerzetten voor de opdrachtgever, én er voor iedereen meerwaarde uithalen. Voor de één is dat nieuwe technieken ontdekken, voor de ander een onbekend samenwerkingsverband tot stand zien komen. Het maakt niet uit voor wie je werkt en wat je rol is, groei zit overal. Als we aan het einde van het project terugkijken en iedereen is gegroeid en trots op wat we hebben mogen bijdragen, dan haal ik daar maximaal voldoening uit.

Over welk gebouw zou je heel graag nog eens willen meedenken?

Het centraal station in Amsterdam: de perfecte mix tussen publiek, bedrijven, infra, techniek, architectuur, bedrijfszekerheid, zichtlocatie, publieke opinie. De grootste uitdaging van zo’n gebouw zit hem juist in de delen die niemand ziet. De technische infrastructuur migreren terwijl (een deel) van het gebouw blijft functioneren is altijd de grootste uitdaging. Nadenken over fasering, beperken van impact op de bedrijfsvoering van NS en de aanwezige bedrijven, logistieke stromen van de bouw en het publiek. De ultieme puzzel van een bouwproject in een prachtig beeldbepalend gebouw. De historische waarde verder versterken en toch een modern functionerend station realiseren.