Sector

Horeca & Hotels

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering
Kwaliteitstoezicht

Projecttype

Transformatie

Opdrachtgever

DYDL Propco BV/Omnam Investment Group

Locatie

Amsterdam

Architect

ZZDP Architecten Karim Rashid, interieurarchitect

Adviseurs

RoyalHaskoning DHV

Aannemer

Glosec

Oppervlakte

44.000 m²

Project periode

2015 – 2017

oplevering

2017

Projectmanagers

VEN Amsterdam

Ontwikkeling

Vlak bij station Amsterdam-Sloterdijk staat het voormalige hoofdkantoor van KPN. Het pand langs de westring A10 is compleet verbouwd tot een hotel en congrescentrum met amusementsvoorzieningen.
Stevens Van Dijck heeft DYDL Propco ondersteund met de ontwerpbegeleiding van het internationale design team, het bouw- en tendermanagement, de directievoering en het kwaliteitstoezicht.

Gebouwfunctie

Het pand is voorzien van een groot congrescentrum met een ballroom, diverse lezing- en vergaderfaciliteiten, werkplekken, een restaurant, een spa met health- en fitnesscentrum en een groot casino. Op de bovenste verdieping is een restaurant met panoramisch uitzicht gevestigd; de rooftopbar van Amsterdam West.
Het grootste deel van het complex wordt ingenomen door het hotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West. Het hotel bestaat uit 476 kamers, waaronder diverse suites en een presidential suite.

Bijzonderheden

Het opvallende interieurontwerp van deze transformatie is afkomstig van Karim Rashid uit New York. Aan de noordzijde is een vestiging van B-Apart met circa 60 appartementen voor kortverblijf gerealiseerd. Aan de ringzijde is een nieuwe parkeergarage gebouwd.

© FOTOGRAFIE:

Sterker in Beeld

Gerelateerde projecten