Sector

Kantoren, Onderwijs

Diensten

Bouwmanagement, Huisvestingsadvies
Directievoering
Ontwerpmanagement

Projecttype

Renovatie

Opdrachtgever

Technische Universiteit Delft

Locatie

Delft

Architect

Fokkema & Partners Architecten

Adviseurs

Antea Group

Aannemer

Constructif

Oppervlakte

9.000 m²

Project periode

2016 – 2017

oplevering

2017

Projectmanagers

TNO gebouw Delft

Ontwikkeling

Het voormalige TNO gebouw aan de Van Mourik Broekmanweg 6 te Delft is volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht voor de Technische Universiteit Delft. Het gerenoveerde gebouw van 9.000 m2 biedt nu onderdak aan de faculteit Wiskunde en Informatie. De nieuwe huisvesting bestaat onder andere uit diverse vergaderruimtes, 460 werkplekken, 220 studieplekken en specifieke studie- en werklabs. Stevens Van Dijck heeft de rol ingevuld van ontwerpmanager, huisvestingsadviseur bouwmanager en directievoerder, kwaliteitscontrole. Alles in een intensieve samenwerking met FMVG TUDelft voor het schrijven van het programma van eisen, de totstandkoming van het ontwerp, de ontwikkeling van de werkvoorbereiding en de begeleiding van de uitvoering.

Gebouwfunctie

De begane grond is een openbare plek voor ontmoeting door de aanwezigheid van een horecagebied, labs, colloquiumzaal en studieplekken. De eerste tot de zesde verdieping zijn ingericht voor (samen)werken en overleg. Elke verdieping bestaat uit twee kantoorvleugels ingericht met separate vergader- en kantoorruimtes. In het centrale atrium bevinden zich de studieplekken en vergaderruimtes. De nieuwe entree en de gedeelde functies zorgen ervoor dat het gebouw goed aansluit bij de campus van de TU Delft. Naast het onderkomen aan de Van Mourik Broekmanweg komt een nieuw onderwijsgebouw. De oplevering van dit New Education Centre Echo bestemd voor de faculteit Elektrotechniek is gepland voor medio 2020.

Bijzonderheden

Tijdens het ontwerp werden de verschillende werkgroepen van de faculteit veelvuldig betrokken om hen te helpen bij de overgang naar het nieuwe gebouw en een nieuwe werkomgeving. Graphics in de vergaderzalen, de laboratoria en in de groene moswand verbeelden de fascinaties van de afdelingen.

© FOTOGRAFIE:

Fokkema & Partners

Gerelateerde projecten