Sector

Kantoren

Diensten

Bouwmanagement
Contractmanagement

Projecttype

Inrichting, Renovatie

Opdrachtgever

Nationale Nederlanden Group

Locatie

Amsterdam

Architect

ZENBER Architecten

Adviseurs

RHDHV
BBA
LBP

Aannemer

Gielissen
SPIE
De Kruijff
Vepa

Oppervlakte

1.200 m²

Project periode

2020 – 2022

oplevering

2022

Projectmanagers

Nationale Nederlanden BeFrank Toorop Amsterdam

Ontwikkeling

BeFrank, een dochteronderneming van NN, huisvestte tot voor kort in de Mondriaantoren in Amsterdam. In voorbereiding op een verhuizing naar het naastgelegen Toorop-gebouw, waar NN meerdere afdelingen in gebruik heeft, zijn op de nieuwe locatie een aantal aanpassingen doorgevoerd in de lijn van de andere verbouwingsopgaven van NN.

Het doen van de verbouwing was om de kantoortuin om te toveren naar een flexibele werkplek waar meer ruimte is voor samenwerken en teamoverleggen.

Stevens Van Dijck vervulde de rol van bouwprojectmanager. Naast het coordineren van de werkzaamheden van de uitvoerende partijen, hebben wij gestuurd op het behalen van de duurzaamheidsambities van NN (WELL, Zero Waste, laagst mogelijke MKI).

Gebouwfunctie

De vleugel is verdeeld in Club Frank en Park Frank. Club Frank is met faciliteiten als een lounge, tribuneruimte en yogaruimte, bestemd voor ontmoeting. Park Frank is ingericht met werkplekken en 1 persoons werk- en belnissen. Daarmee is BeFrank voorbereid op het hybride werken.

 

Bijzonderheden

De duurzaamheidsambities voor het project NN Workspace 2020 Den Haag en Rotterdam zijn hier doorgetrokken. Dit is bijvoorbeeld te zien in de skaileren bankjes die zijn overgespoten met CooLoo, recycled denim en recycled wijnkurk. Van blauwe tinten rest tapijtmateriaal is een mozaïek gemaakt. En door de werknemers van BeFrank zijn oude jeans ingeleverd waar krukken mee gestoffeerd zijn.

© FOTOGRAFIE:

ZENBER Architecten

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie
Kantoren, Overheid |
Renovatie