Sector

Cultuur

Diensten

Bouwmanagement

Projecttype

Nieuwbouw, Renovatie

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Locatie

Arnhem

Architect

Van Dongen-Koschuch

Adviseurs

Peutz
Aronsohn Raadgevende Ingenieurs
Nelissen Ingenieursbureau

Aannemer

Mertens Bouwbedrijf

Oppervlakte

13.500 m²

Project periode

2015 – 2017

oplevering

2017

Projectmanagers

Musis Sacrum Arnhem

Ontwikkeling

Het Musis Sacrum is volledig gerenoveerd/vernieuwd. De gehele verbouwing/renovatie heeft 2,5 jaar geduurd. Een groot gedeelte is gesloopt en daar is een stuk nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Deze ingrijpende verandering zorgt ervoor dat er weer volop genoten kan worden. In januari 2018 vond de feestelijke (her)opening plaats.

In opdracht van de gemeente Arnhem verzorgde Stevens Van Dijck de procesmonitoring en de kwaliteitscontrole in de engineering- en realisatiefase.
Een belangrijk speerpunt voor Stevens Van Dijck is toegevoegde (meer)waarde leveren. Meerwaarde die leidt tot een beter gebouw voor de opdrachtgever en gebruiker. Bijzonder trots zijn wij dan ook op het feit dat het Musis Sacrum de winnaar is in de categorie Identiteit & Icoonwaarde (BNA Beste gebouw van het Jaar 2018). Het resultaat van een optimale en bijzondere samenwerking met alle betrokken partijen.

Gebouwfunctie

In het ontwerp van van Dongen-Koschuch waren de multifunctionaliteit en de akoestiek van de zalen als prioriteiten benoemd. Het Musis Sacrum is dan ook geschikt gemaakt voor een zeer brede scala aan voorstellingen en evenementen. Van klassieke muziek tot popmuziek.

Het projectteam heeft het project uitgewerkt tot definitief ontwerp (DO+), waarna het is aanbesteed op basis van UAV-gc. Medio mei 2015 is de aannemer gecontracteerd voor de uitwerking naar een uitvoeringsgereed ontwerp. In september 2015 is gestart met de sloop, renovatie en nieuwbouw.

Bijzonderheden

Nadat in mei 2017 de nieuwbouw in gebruik is genomen, is er gestart met de renovatie van de oude klassieke Muzenzaal. Bijzonder bij de renovatie van de historische concertzaal was om de uitbreiding van het podium uit de jaren ’80 weg te halen. Door in de nieuwe gevel (achter het podium) hoge raampartijen in te passen is ook hier zicht naar buiten gecreëerd. De daglichtverbinding met het podium en de zaal is ook hier spectaculair en uniek te noemen. Verder zijn beide zalen nu ook multifunctioneel te gebruiken.

© FOTOGRAFIE:

Sterker In Beeld

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie