Sector

Onderwijs

Diensten

Directievoering

Projecttype

Renovatie

Opdrachtgever

Universtiteit Utrecht

Locatie

Utrecht

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Adviseurs

Valstar Simonis advies- ingenieursbureau
Cauberg Huygen raadgevend adviesbureau
Pieters Bouwtechniek

Aannemer

Van Wijnen Bouw Horst B.V.

Oppervlakte

9.700 m²

Project periode

2015 – 2017

oplevering

2017

Projectmanagers

Minnaertgebouw Universiteit Utrecht

Ontwikkeling

Op de Uithof Campus van de Universiteit Utrecht staat het Minnaertgebouw. Het gebouw met de karakteristieke rode gevel en letters stamt uit 1997 en is destijds ontworpen door NeutelingsRiedijk architecten. Het gebouw is volledige gerenoveerd. Het gebouw maakt nu, samen met het Buys Ballot gebouw en het nieuwe Victor J. Koningsbergergebouw deel uit van het onderwijscentrum.
Stevens Van Dijck is als directievoerder betrokken geweest bij de renovatie.

Gebouwfunctie

Het gehele onderwijscentrum biedt plaats aan ca. 6.200 studenten. De entree is verruimd en staat nu in open verbinding met de gang langs de practicum- en werkgroepruimten, waarmee de ontsluiting van deze ruimten sterk is verbeterd.
Behalve de entree zijn ook de twee hoorcollegezalen, de elf werkgroepruimten en zes practicumruimten, alle kantoren, de individuele en groepstudieplaatsen, het studiepunt voor Bètawetenschappen, het restaurant en de espressobar vernieuwd.

Bijzonderheden

De renovatie richtte zich op het verbeteren van functionaliteit, techniek en duurzaamheid. Het duurzame karakter komt tot uitdrukking in de uitgesproken ambitie om een BREEAM classificatie ‘very good’ te realiseren. De Uithof Campus is bekend terrein, want eerder waren we ook als directievoerder en toezichthouder betrokken bij de nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieulaboratorium (GML), het Victor J. Koningsbergergebouw en het kantoorgebouw Geowetenschappen.

© FOTOGRAFIE:

Sterker in Beeld

Gerelateerde projecten