Sector

Kantoren

Diensten

Huisvestingsadvies

Projecttype

Inrichting, Renovatie

Opdrachtgever

De Bijenkorf

Locatie

Amsterdam

Architect

Bear & Bunny

Adviseurs

Van Rossum
Deerns
Roodenburg Groep

Aannemer

Berghege

Oppervlakte

8.200 m²

Project periode

2018 – 2020

oplevering

2019

Projectmanagers

Hoofdkantoor Bijenkorf Amsterdam

Ontwikkeling

Het voormalig hoofdkantoor van de Bijenkorf aan de Hoogoorddreef te Amsterdam voldeed qua kantooromgeving niet meer aan de huidige eisen en wensen van de organisatie. Daarom heeft de Bijenkorf in Amsterdam een nieuwe locatie aangehuurd; De Oliphant.

Stevens Van Dijck was als projectmanager betrokken vanaf de fase programma van eisen, en had als opdracht om het gehele ontwerp, uitvoering en verhuizingsproject te organiseren en in goede banen te leiden.

Gebouwfunctie

De Oliphant is een multi-tenant gebouw dat een grote metamorfose heeft ondergaan waarbij onder andere een BREEAM label “very good” is gerealiseerd. De Bijenkorf huurt ca 8.200 m² VVO (casco +) in de Oliphant verdeeld over 6 verdiepingen. De gehuurde verdiepingen zijn geschikt gemaakt voor het hoofdkantoor. De Bijenkorf wil graag een nieuwe inspirerende en creatieve werkplek bieden aan iedereen die werkt aan het merk Bijenkorf. Een plek om samen te werken, anderen te verrassen en constant te blijven ontwikkelen. Een kenmerkend ontwerpuitgangspunt was het creëren van een nieuwe verbinding van de verdiepingsvloeren op een manier die de samenwerking faciliteert. Naast de werkplekken die aansluiten bij de activiteiten van de betreffende afdelingen is er tevens een restaurant, vergader- en trainingscentrum en een klantcontactcentrum gerealiseerd.

Bijzonderheden

Het hoofdkantoor van de Bijenkorf is bezaaid met vintage meubilair en lommerrijke planten, wellicht een knipoog naar de millennials. Het interieur van de Bijenkorf richt zich op biogebaseerde of gerecyclede materialen, wat het standpunt over duurzaam ontwerp benadrukt.

© FOTOGRAFIE:

De Bijenkorf

Gerelateerde projecten

Cultuur, Kantoren, Wonen |
Renovatie, Transformatie
Kantoren, Overheid |
Renovatie