Sector

Onderwijs

Diensten

Bouwmanagement
Directievoering

Projecttype

Nieuwbouw

Opdrachtgever

Gemeente Ridderkerk

Locatie

Ridderkerk

Architect

DP6 architectenstudio

Adviseurs

Pieters Bouwtechniek
Vintis Installatietechnisch ingenieursbureau
ZRi Bouwadviseurs

Aannemer

Slokker Breda

Oppervlakte

8.000 m²

Project periode

2019 – 2022

oplevering

September 2022

Projectmanagers

Gemini College Ridderkerk

Ontwikkeling

Het huidige schoolgebouw aan de Prinses Margrietstraat was verouderd en voldeed niet meer aan de huidige eisen van de gebruiker. Samen met de gemeente heeft de school en haar bestuur besloten nieuwbouw te realiseren ten behoeve van de ontwikkeling van de school. De ambitie van het Gemini College is om zich te ontwikkelen tot een maatschappelijk ondernemende school met de daarbij horende faciliteiten. De nieuwbouw kan worden gezien als de motor achter deze ontwikkeling en moest daarom flexibel en meegaand zijn. Het nieuwe complex heeft beschikking tot twee sportzalen om zo ook te voorzien in de sportbehoefte van het onderwijs.

Stevens Van Dijck was betrokken als projectmanager, ontwerpmanager en directievoerder.

Gebouwfunctie

Gemini heeft zo veel mogelijk mensen mee laten denken over de nieuwbouwplannen. Zoals toekomstige gebruikers: de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de openbare basisscholen uit Ridderkerk, de eigen leerlingen en docenten maar ook bewoners.

Bijzonderheden

Voor dit project was een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Door omstandigheden was een inloopbijeenkomst niet mogelijk. Gemeente Ridderkerk heeft hier creatief op ingespeeld door een toelichting op de plannen en de procedure te geven in een video en zo omwonenden en andere belanghebbenden op te roepen kennis te nemen van de plannen en hun zienswijze hierop kenbaar te maken.

© FOTOGRAFIE:

Scagliola Brakkee fotografie

Gerelateerde projecten