Bel direct: 088 - 0024300

Laboratoria

Intrinsieke complexiteit en strenge eisen. High Tech gebouwen herbergen complexe technische installaties en systemen om specifieke functies en processen te kunnen accommoderen. Bijvoorbeeld ziekenhuizen/operatiekamers, datacenters en laboratoria.

De complexiteit van deze gebouwen vraagt om uitstekende aansturing, gedegen coördinatie en bewaking van het ontwerpproces en de feitelijke bouwwerkzaamheden. Dit stelt niet alleen hoge eisen aan de ontwerpers van deze gebouwen, maar ook aan het projectmanagement.

Fouten in een ontwerp, de coördinatie of de afstemming tussen disciplines vormen een groter risico dan bij meer conventionele gebouwen. Daarbij komt dat de schade (vertraging!) als gevolg van eventuele fouten vaak groot is en dat ook eventuele herstelkosten zeer hoog kunnen zijn. Het adequaat identificeren en beperken van mogelijke risico's, zowel in de ontwerpfase als tijdens de realisatie, is bij deze projecten een belangrijke taak van de projectmanager.

Daarbij komt dat de business modellen van opdrachtgevers in de datacenter markt vaak als kenmerk hebben dat het ontwerp en de bouw in zeer korte tijd gerealiseerd moeten worden. Daarbij gaat het ook nog eens om grote investeringen. De risico's, zowel in tijd, geld als kwaliteit zijn daardoor aanzienlijk en dat vraagt om ervaren en daadkrachtige projectmanagers.

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

Stevens Van Dijck op avontuur

Samen avonturen beleven verbindt. Even weg uit je vertrouwde omgeving, dingen doen die je anders niet snel zou doen. Stevens Van Dijck ging met het hele team een weekend naar Vlieland. Een onvergetelijk avontuur.

Lees meer >

16-06-2022 - Door Astrid van Dun

Inspiratiesessie circulair bouwen

Hoe leuk het is om kennis te delen bleek deze week weer toen Stevens Van Dijck op uitnodiging van Pauwert Architectuur een inspiratiesessie over circulair bouwen mochten organiseren.

Lees meer >

14-06-2022 - Door Stefanie Bouman

Nieuw artikel op platform Betere Gebouwen zijn Circulair

Circulariteit krijgt binnen de bouw steeds meer vorm: vanuit vraag en aanbod ontstaan steeds weer nieuwe initiatieven. Er is sprake van enthousiasme én onwetendheid, lef én terughoudendheid. Vanuit Betere Gebouwen brengen we graag inspirerende voorbeelden aan het licht van hoe de bouwsector bijdraagt aan de circulaire transitie.

Lees meer >

02-06-2022 - Door Stefano Delea

Kantoor Stevens Van Dijck Leeuwarden is verhuisd

Ook in Noord-Nederland zijn er volop kansen voor Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs, dus reden genoeg om de locatie van ons kantoor in Leeuwarden te upgraden naar een mooie en centrale plaats in de Friese hoofdstad. Tegenover het station, met uitzicht op kunst en groen. Op de Lange Marktstraat 1 kunnen we weer jaren vooruit!

Lees meer >

Bouwkostentraining: hoe stuur je op kosten?

Een gebouw moet mooi zijn, functioneel, voldoen aan wet- en regelgeving en… betaalbaar zijn. Maar hoe stuur je als bouwmanager op kosten tijdens een bouwproces?

Lees meer >

Gerelateerde projecten

GML Universiteit Utrecht
Nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (GML) op de Uithof in Utrecht.

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Danone Utrecht
Realisatie nieuw onderzoekscentrum voor de Baby and Medical Division van Danone.

Lees meer >


Datacenters Europa
Nieuwbouw diverse data centers.

Lees meer >


BIM Incubator Centre 's Hertogenbosch
Ontwikkeling Incubator Centre met laboratoria voor startende ondernemingen in de life sciences branche.

Lees meer >


Nieuwbouw Feringa Building RUG
Feringa Building wordt het nieuwe onderkomen voor disciplines natuur- en scheikunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Lees meer >


Victor J. Koningsberger Universiteit Utrecht
Op de Uithofcampus van de Universiteit Utrecht is het Victor J. Koningsbergergebouw, zoals het nieuwe onderwijscentrum officieel heet, opgeleverd.

Lees meer >


Matrix VII op Amsterdam Science Park
Op het Science Park is Matrix Innovation Center gestart met de uitvoering van het 7e bedrijfsverzamelgebouw: Matrix VII, het derde gebouw met hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten.

Lees meer >


Renovatie en nieuwbouw TNO Ypenburg
De TNO vestiging in Ypenburg, waar pyrotechnisch en ballistisch onderzoek plaatsvindt, wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Stevens Van Dijck is als directievoerder verantwoordelijk voor de realisatie van de herontwikkeling van het complex.

Lees meer >


Nieuwbouw EM-centrum David de Wiedgebouw UU
De scope van het project betreft het realiseren van een hoogwaardig EM-centrum op de begane grond waar een uitbouw aan het David de Wiedgebouw voor nodig is. Daarnaast worden laboratoriumfaciliteiten gerealiseerd voor een drietal onderzoeksgroepen waarvoor de huidige onderzoeksgroepen dienen te verschuiven en in te dikken.

Lees meer >


Uitbreiding onderzoeksfaciliteiten TNO op Automotive Campus Helmond
Op de Automotive Campus in Helmond onderzoekt TNO in samenwerking met diverse andere kennisinstellingen de mogelijkheden van duurzaam en veilig transport. TNO vindt het belangrijk om innovatie te stimuleren en ziet kansen daartoe door haar onderzoeksfaciliteiten op de campus in Helmond uit te breiden.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op