Bel direct: 088 - 0024300

Woonzorgcomplex Lorentzhof

ZorgWonen

In mei 2016 is het woonzorgcentrum Lorentzhof in Leiden opgeleverd. Het voormalige bejaardenhuis is volledig gestript en vervolgens getransformeerd tot een modern woonzorgcentrum.

Stevens Van Dijck verzorgde de opdrachtverlening aan de aannemer en de directievoering bij dit project.

Het oorspronkelijke bejaardenhuis is gebouwd in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In drie maanden tijd is het gebouw ontmanteld tot op het skelet: dragende wanden, gevels en vloeren. Met behulp van diverse doorbraken zijn er 27 tweekamerwoningen en 5 groepswoningen gecreëerd. De groepswoningen zijn voor mensen met dementie; de tweekamerwoningen voor mensen met lichamelijke beperkingen en een intensieve zorgvraag. In het complex zijn ook een recreatieruimte, restaurant met keuken en bijeenkomstruimte ondergebracht. 

3735-Lorentzhof -IMG_2401-bew .JPG

Behalve een functionele renovatie is het gebouw ook technisch grondig aangepakt. De installaties zijn vervangen opdat de cliënten een comfortabele leefomgeving hebben. De gevel is volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe kozijnen. Ook het dak is geïsoleerd en heeft een nieuwe dakbedekking gekregen. Bij de recreatieruimte is dit voorzien van een mossedum.

Bij het complex hoort ook een groot buitengebied. Hiervoor is een tuinplan gemaakt, waarin natuurbeleving en het prikkelen van de zintuigen de rode draad vormt. Stevens Van Dijck verzorgde voor het terreinplan het ontwerpmanagement, de aanbesteding en de directievoering. 

Opdrachtgever:Libertas Leiden
Locatie:Leiden
Architect:DP6 Delft
Adviseur:Iv-bouw
Aannemers:Vink Bouw/Intersell
Hoek Hoveniers
Oppervlakte:7.400 m² BVO
Bouwkosten:€ 6.500.000,-
Oplevering:mei 2016

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op