Bel direct: 088 - 0024300

Uitbreiding OK-complex Nij Smellinghe

Zorg

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten blijft in ontwikkeling. Na het succesvol realiseren van een tijdelijke apotheek, een nieuwe polikliniek en beddenafdeling Vrouw/Kind wordt er doorgebouwd aan maar liefst zeven splinternieuwe OK's, waarvan één moderne hybride variant. Het project zal in meerdere fases worden gerealiseerd: De bestaande OK's blijven in gebruik, terwijl de nieuwe OK's worden gebouwd. Als deze gereed zijn start het volgende deel van het project, het creëren van de holding, recovery en steriele berging in het bestaande OK-complex.

Naast een efficiënte fasering, het toepassen van state-of-the-art technologiën en het veilig navigeren van de corona-perikelen wordt er ook veel nadruk gelegd op circulariteit en duurzaamheid. Door middel van het intensief bijhouden van alle materialen die uit het bestaande gebouw gehaald worden en de materialen die in de nieuwbouw gebruikt worden, gaat er nu en in de toekomst geen materiaal verloren. Voor de toekomst worden alle toegepaste materialen opgeslagen in het materialen paspoort ‘Madaster’. Alles wat hergebruikt kan worden is terug te vinden in het nieuwe en verbeterde Nij Smellinghe. Bij het oogsten van de materialen wordt beoordeeld of het betreffende materiaal kan worden hergebruikt binnen het project, in een toekomstig project binnen Nij Smellinghe, aangeboden wordt voor hergebruik door derden of afgevoerd en gerecycled wordt voor een andere toepassing.

Stevens Van Dijck heeft de aanbesteding georganiseerd en begeleid om tot een selectie van juiste bouwteampartners te komen. Zo zijn de bouwkundige aannemer en een E- en W-installateur gecontracteerd. In de bouwteamfase is Stevens Van Dijck projectmanager en begeleidt de uitwerking van het VO naar DO, TO en UO. In het najaar van 2019 is de uitvoeringsfase van start gegaan waarin Stevens Van Dijck de rol als directievoerder vervult.

 Nij Smellinghe

Opdrachtgever:Nij Smellinghe
Locatie:Drachten
Architect:Van Manen en Zwart
Adviseurs:OKCN (gebruikers)
IBL (installaties)
Jansen Wesselink (constructie)
Aannemers:Van Wijnen Gorredijk
Unica Building Projects (E/W installatie)

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op