Bel direct: 088 - 0024300

TNO New Babylon

KantorenOverheid

In maart 2015 heeft een deel van de TNO organisatie zijn intrek genomen op vijf verdiepingen van het kantoorgebouw New Babylon aan het Anna van Burenplein in Den Haag. De nieuwe locatie vervangt twee locaties in Delft, waarvan de huurovereenkomsten afliepen. De herhuisvesting zorgt voor een aanzienlijke reductie van het aantal vierkante meters gehuurd kantoor en daarmee voor een afname van de huisvestingskosten.

De locatie is ingericht volgens de principes van Activiteit Gerelateerd Werken (AGW), dit heeft geleid tot een efficiënter ruimtegebruik en daarmee tot een reductie van het aantal vierkante meters. Naast de kantooromgeving en de vergaderruimten zijn er diverse technische test- en meetruimtes gerealiseerd. Dit om de integratie, ontmoeting en kennisdeling van de researchgroep en de staffuncties verder te bevorderen. In dat opzicht is dit een unieke locatie.

Cruciaal voor het slagen van elk huisvestingsproject zijn de factoren draagvlak, proces, interactie en financiële haalbaarheid. Stevens Van Dijck verzorgde het tactisch en operationeel projectmanagement, voorzag TNO van huisvestingsadvies, schreef het Programma van Eisen, gaf sturing aan het multidisciplinair ontwerpteam en begeleidde de aanbesteding en de realisatie van het project.

Na het opstellen van een projectplan en het schrijven van het programma van eisen is een werkplekkenanalyse uitgevoerd. Met behulp van workshops zijn medewerkers betrokken bij het ontwerp en begeleid naar het AGW-concept.

Los van de financiële voordelen zorgt de herhuisvesting en de gelijktijdige implementatie van AGW ervoor dat de samenwerking en de kennisdeling tussen de TNO’ers onderling verbetert. Bovendien past deze innovatieve en toekomstgerichte manier van werken goed bij de core business van TNO.

Opdrachtgever:TNO
Locatie:Den Haag
Interieurarchitect:Desque / Hollandse Nieuwe
Adviseurs:Halmos Adviseurs
Royal Haskoning DHV
DGMR
Embedded Acoustics
AHB grootkeukenadvies
Oppervlakte:9.750 m²
Bouwkosten:Ca € 4.500.000,-
Aantal medewerkers:560
Oplevering:Maart 2015

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op