Bel direct: 088 - 0024300

Paleis van Justitie Leeuwarden

Overheid

Het Paleis van Justitie gelegen aan het Wilhelminaplein 1 te Leeuwarden is één van de vijf gerechtshoven die Nederland rijk is. Het gerechtshof in Leeuwarden is gehuisvest in een uniek Rijksmonument, gebouwd in de periode 1846 tot 1851. Het gebouw heeft een hoge monumentwaarde onder de geldende waardestelling in categorie 1.
Met de uitbreiding van de activiteiten van het gerechtshof te Leeuwarden is er behoefte ontstaan aan extra capaciteit voor zittingen in het Paleis van Justitie.

De aanpassingen Paleis van Justitie Leeuwarden bestaan uit een drietal ingrepen, waarbij Stevens Van Dijck het projectmanagement en de directievoering op zich neemt:
1. Brandveiligheid, het verbeteren van de brandveiligheid.
2. Installatietechnisch, het aanbrengen van een luchtbehandelingsinstallatie.
3. Ruimtelijk en architectonisch, het verbeteren van de entree in combinatie met de afwikkeling van de scanprocedure voor de bezoekers, een nieuwe beveiligingsloge, het vernieuwen van pantry’s en sanitaire ruimtes. Het realiseren van twee nieuwe zittingzalen in de zuidvleugel en het realiseren van een multifunctionele zittingzaal aan de westzijde.

De verbouwwerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden terwijl de bedrijfsvoering van het achterliggende Openbaar Ministerie onbelemmerd dient te kunnen plaatsvinden. Hierbij is beveiliging derhalve een hot issue. De werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden in een korte bouwtijd van 3 maanden.

IMG_1025 IMG_1047

Opdrachtgever:Rijksgebouwendienst
Locatie:Leeuwarden
Architect:Jan Bakers Architecten
Oppervlakte:3.600 m²
Bouwkosten:€ 2.000.000,-
Oplevering:december 2012

Sectoren

Gerelateerde diensten

DIRECTIEVOERINGBOUWMANAGEMENT

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op