Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Zorg

Op het parkeerterrein tussen de oude ziekenhuisgebouwen staat het hypermoderne medisch centrum van ruim 56.000 m²: het Reinier de Graaf Gasthuis. De vorm van het gebouw lijkt op de esculaap (slang met staf), het oude Griekse symbool voor de geneeskunde. Het gebouw heeft zes etages met 475 bedden waarvan tweehonderd eenpersoonskamers.

De afdelingen meanderen rondom de centrale as, die de aansluiting verzorgt van de verschillende bouwdelen. Daardoor is een "verbonden" ziekenhuis ontstaan. Door de vorm van het model zijn alle afdelingen snel bereikbaar en is gebruik gemaakt van de mogelijkheid om open ruimten te creëren. Hierdoor is een gebouw ontstaan met veel uitzicht en daglicht. Het nieuwe ziekenhuisgebouw is logistiek optimaal ingericht en heeft een vriendelijke en gastvrije uitstraling.3284 polikliniek

Bij de voorbereiding en realisatie van het ziekenhuis is gebruik gemaakt van het zogenaamde "Delftse Model", waarbij zowel in de ontwerp- als in de uitvoerende fase partijen vroegtijdig bij het proces zijn betrokken. Dit heeft geleid tot een korte doorlooptijd van het project, binnen tijd en binnen budget. In februari 2015 is het ziekenhuis opgeleverd en in augustus 2015 in gebruik genomen. 

3284 bloedafname

Stevens Van Dijck heeft het project- en bouwmanagement verzorgd in de voorbereidings- en contractfase.

Tijdens de realisatie was Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor het bouwmanagement met inbegrip van het voeren van de bouwdirectie. 

 

Opdrachtgever:Reinier de Graaf Groep
Locatie:Reinier de Graafweg Delft
Architect:EGM architecten
Aannemer:Bouwcombinatie Reinier de Graaf
Oppervlakte:56.500 m²
Bouwkosten:€ 110.000.000,-
Oplevering:februari 2015

Reinier de Graaf Gasthuis heeft er het volste vertrouwen in!

"Sinds 2009 is Stevens Van Dijck betrokken bij Reinier de Graaf Gasthuis. Het is hun taak om dit project naar een oplevering te sturen in 2015. "Gezien de ervaring die ik inmiddels met Stevens Van Dijck heb, is er het volste vertrouwen in een succesvolle afronding", aldus bouwdirecteur Cees van der Zande"

Cees van der Zande
drs. C.J. van der Zande

Projectdirecteur Nieuwbouw Stafdirecteur Zorg

Reinier de Graaf Groep

Sectoren

Gerelateerde diensten

BOUWMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op