Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

Cultuur

Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer is uniek in Nederland. Met podiumkunsten, een bibliotheek en kunsteducatie onder één dak. De huisvesting was verouderd en de functionaliteit paste niet meer bij de huidige eisen en ambities. Daarom werd besloten om nieuwbouw te plegen. De Nobelaer is op 24 december 2021 opgeleverd. De opening staat gepland voor april 2022.

Het cultuurcentrum biedt huisvesting aan een theater, bibliotheek, muziekruimten en horeca. Het theater heeft 500 stoelen met een telescooptribune. Daarnaast zijn er diverse muziekruimten en een dansstudio. Een belangrijke functie in het gebouw is de ‘huiskamer’, het dynamische hart van de accommodatie is bedoeld voor onder andere daghoreca, voorstellingen en exposities. Dit draagt bij aan de functie als ontmoetingsplek. Kernbegrippen zijn beleving, dynamiek, transparantie, zichtlijnen en een hoogwaardig verblijfsklimaat.

Nieuwe Nobelaer 02Schetsontwerp ©Ten Bras Westinga

Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het bouwmanagement en het samen met de gemeente organiseren van de aanbesteding.

Opdrachtgever:gemeente Etten-Leur
Architect:Ten Bras Westinga
Adviseur:Technion
Adviseurs:Sifapro
Oppervlakte:ca. 5.000 m² BVO
Oplevering:december 2021

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op