Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw Gorlaeus Gebouw Universiteit Leiden

Onderwijs

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen krijgt een nieuw gebouw, het Gorlaeus Gebouw. Gezien de enorme omvang van het gebouw is het project opgeknipt in drie fasen omdat oude gebouwen eerst gesloopt moesten worden voor er nieuw gebouwd kon worden. Dit om het onderwijs en onderzoek ongehinderd door te kunnen laten gaan tijdens de bouw.

3522_ext _universiteit _b 3b _entree _01

In fase 1 is het eerste deel (45.000 m² BVO) van het nieuwe faculteitsgebouw gerealiseerd, bestaande uit een centrale hoofdas met drie korte zijvleugels en één lange vleugel. In de centrale hoofdas is een groot atrium gerealiseerd, als belangrijke ontmoetingsplaats voor docenten, studenten en bezoekers. Het gebouw bevat geavanceerde faciliteiten voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en werd in 2016 in gebruik genomen.

3522_int _universiteit _e 0_bibliotheek _01

In fase 2A wordt nog eens 30.000 m² BVO gerealiseerd. De centrale hoofdas wordt afgerond met een hoofdentree aan het nieuwe Campusplein en krijgt drie nieuwe zijvleugels. Er is plaats voor laboratoria, kantoren, onderwijszalen en een groot aantal zelfstudie plaatsen. Ook worden in deze fase de gemeenschappelijke voorzieningen als de bibliotheek, het restaurant en vergaderruimten gerealiseerd. De planning is dat het gebouw in 2024 in gebruik wordt genomen.

In fase 2B volgt nog een uitbreiding met een extra vleugel, voor kantoren en laboratoria.

Stevens Van Dijck is bij de realisatie van fase 2A betrokken in de rol van directievoerder en kwaliteitsmanager. De ambitie is het gebouw BREEAM gecertificeerd te krijgen. Daar ligt dan ook een mooie uitdaging voor ons.

3522_int _universiteit _b 1_entree B_01

Opdrachtgever:Universiteit Leiden
Locatie:Leiden
Architect:Inbo|JHK Samenwerkende Architecten
Adviseurs:Pieters Bouwtechniek (constructie)
ABT (installaties, bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek)
Aannemer:Heijmans Utiliteit
Oppervlakte:30.000 m² BVO
Oplevering:Q3 2023

Sectoren

Gerelateerde diensten

BouwmanagementDIRECTIEVOERING

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op