Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw Gemini College Ridderkerk en sportzaal

Onderwijs

In opdracht van Gemeente Ridderkerk werkt Stevens Van Dijck aan het nieuwe schoolgebouw voor het Gemini College te Ridderkerk.

Het huidige schoolgebouw aan de Prinses Margrietstraat is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen van de gebruiker. Samen met de gemeente heeft de school en haar bestuur besloten nieuwbouw te realiseren ten behoeve van de ontwikkeling van de school. De ambitie van het Gemini College is om zich te ontwikkelen tot een maatschappelijk ondernemende school met de daarbij horende faciliteiten. De nieuwbouw kan worden gezien als de motor achter deze ontwikkeling en moet daarom flexibel en meegaand zijn. Het nieuwe complex zal beschikking hebben tot twee sportzalen om zo ook te voorzien in de sportbehoefte van het onderwijs.

Stevens Van Dijck is betrokken als projectmanager, ontwerpmanager en directievoerder. Natuurlijk doen wij dit niet alleen en is er voor de uitwerking van het project een geweldig ontwerpteam opgesteld bestaande uit de BAR-Organisatie, DP6 Architectuurstudio, Pieters Bouwtechniek, Vintis en ZRi. Deze partijen zullen, in samenwerking met Stevens Van Dijck en OZHW de ontwerpvisie van de architect uitwerken tot een aanbestedingsgereed technisch ontwerp.

Het ontwerpteam is eind oktober 2019 gestart met het gehele traject en verwacht augustus 2022 klaar te zijn, precies op tijd om het schooljaar in een prachtig nieuw gebouw goed van start te gaan!

Aanzicht _1 Met BronvermeldingSfeerimpressie van het Voorlopig Ontwerp

Opdrachtgever:Gemeente Ridderkerk
Locatie:Ridderkerk
Architect:DP6 architectuurstudio
Adviseurs:Pieters Bouwtechniek
Vintis Installatietechnisch Ingenieursbureau
ZRi Bouwadviesbureau
Oppervlakte:8.000 m²
Oplevering:Augustus 2022

Sectoren

Gerelateerd nieuws

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op