Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Nieuwbouw Buitenpoli Voorburg - Reinier de Graaf Ziekenhuis

Nieuwbouw Buitenpoli Voorburg - Reinier de Graaf Ziekenhuis

Zorg

Door de veranderende zorgvraag en de technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen zij de (complexe) zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is vanuit Voorburg naar de hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk worden moderne poliklinieken behouden waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek. Deze aanpak sluit aan bij de missie van Reinier de Graaf om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment te geven.

Om dit te realiseren is het ziekenhuis voornemens om op de locatie in Voorburg het oude Diakonessenhuis te sluiten en het hoofdgebouw met een groot deel van de kavel af te stoten. Voor het behoud van de marktpositie in de omgeving wordt, om het grootste deel van het zorgaanbod te kunnen handhaven, een nieuwe polikliniek gebouwd. Naast spreek- en onderzoekskamers en zelfstandige behandelruimtes voor een groot aantal algemene specialisme worden er ook bloedafnamepunten, röntgenfaciliteiten en een IVF-centrum (incl. laboratorium) gerealiseerd.

De locatie heeft een hoge archeologische waarde omdat deze is gelegen boven een oude Romeinse stad (Forum Hadriani) waarvan de overblijfselen nog in de grond aanwezig zijn. Het is daarom niet toegestaan om op de locatie nieuwbouw neer te zetten. De polikliniek wordt gebouwd op de fundamenten van een, inmiddels gesloopte, oude Zusterflat. De bestaande fundering moet worden opgestort tot boven het maaiveldniveau. Daar bovenop wordt een begane grond vloer aangebracht die middels een overstek, van 5-8 m rondom het gebouw, boven het maaiveld zweeft.

gevel hoek adam nieuw model_2

Op de begane grond wordt het multidisciplinaire Fertiliteitscentrum Voorburg gehuisvest. Het Fertiliteitscentrum levert hoogwaardige zorg bij het onderzoek en de behandeling van onvruchtbaarheid. De laboratoriumomgeving van het centrum wordt gebouwd volgens de richtlijnen van een cleanroom (GMP-klasse D); een steriele werkomgeving met een optimale luchttechniek.

Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het bouwmanagement.

Opdrachtgever:Reinier de Graaf Ziekenhuis
Locatie:Delft
Architect:EGM
Adviseurs:Constructies: Royal HaskoningDHV
Installaties: Deerns
Bouwfysica en brandveiligheid: Wolf+Dikken
Oppervlakte:ca 2.380 m² + herinrichting terrein
Oplevering:Najaar 2021

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op