Bel direct: 088 - 0024300

Musis Sacrum

Cultuur

Het Musis Sacrum is volledig gerenoveerd/vernieuwd. De gehele verbouwing/renovatie heeft 2,5 jaar geduurd. Een groot gedeelte is gesloopt en daar is een stuk nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Deze ingrijpende verandering zorgt ervoor dat er weer volop genoten kan worden. In januari 2018 vond de feestelijke (her)opening plaats.

In opdracht van de gemeente Arnhem verzorgde Stevens Van Dijck de procesmonitoring en de kwaliteitscontrole in de engineering- en realisatiefase. 

Een belangrijk speerpunt voor Stevens Van Dijck is toegevoegde (meer)waarde leveren. Meerwaarde die leidt tot een beter gebouw voor de opdrachtgever en gebruiker. Bijzonder trots zijn wij dan ook op het feit dat het Musis Sacrum de winnaar is in de categorie Identiteit & Icoonwaarde (BNA Beste gebouw van het Jaar 2018). Het resultaat van een optimale en bijzondere samenwerking met alle betrokken partijen.

Musis -sacrum -2-kl

In het ontwerp van van Dongen-Koschuch waren de multifunctionaliteit en de akoestiek van de zalen als prioriteiten benoemd. Het Musis Sacrum is dan ook geschikt gemaakt voor een zeer brede scala aan voorstellingen en evenementen. Van klassieke muziek tot popmuziek.

Musis -sacrum -aangepast -11-kl

Het projectteam heeft het project uitgewerkt tot definitief ontwerp (DO+), waarna het is aanbesteed op basis van UAV-gc. Medio mei 2015 is de aannemer gecontracteerd voor de uitwerking naar een uitvoeringsgereed ontwerp. In september 2015 is gestart met de sloop, renovatie en nieuwbouw.

In mei 2017 is de nieuwe 'monumentale' Parkzaal in gebruik genomen en is er gestart met de renovatie van de oude klassieke Muzenzaal. 

Musis -sacrum -45-kl

Opdrachtgever:Gemeente Arnhem
Locatie:Arnhem
Architect:van Dongen-Koschuch
Adviseurs:Peutz (akoestiek, brandveiligheid, bouwfysica)
Aronsohn raadgevende ingenieurs (constructie)
Nelissen ingenieursbureau (installaties)
Aannemers:Mertens Bouwbedrijf
Oppervlakte:ca 13.500 m² BVO (6.000 m² nieuwbouw, 3.800 m² bestaand, 3.700 m² uitbreiding)
Bouwkosten:€ 13.700.000,-
Oplevering:november 2017

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op