Bel direct: 088 - 0024300

Minnaertgebouw Universiteit Utrecht

Onderwijs

Op de Uithof Campus van de Universiteit Utrecht staat het Minnaertgebouw. Het gebouw met de karakteristieke rode gevel en letters stamt uit 1997 en is destijds ontworpen door NeutelingsRiedijk architecten. Het gebouw is inmiddels volledige gerenoveerd.

Het gebouw maakt nu, samen met het Buys Ballot gebouw en het nieuwe Victor J. Koningsbergergebouw deel uit van het onderwijscentrum. Het gehele onderwijscentrum biedt plaats aan ca. 6.200 studenten.

Minnaertgebouw -3©Sterker In Beeld

Renovatie
De entree is verruimd en staat nu in open verbinding met de gang langs de practicum- en werkgroepruimten, waarmee de ontsluiting van deze ruimten sterk is verbeterd.

Behalve de entree zijn ook de twee hoorcollegezalen, de elf werkgroepruimten en zes practicumruimten, alle kantoren, de individuele en groepstudieplaatsen, het studiepunt voor Bètawetenschappen, het restaurant en de espressobar vernieuwd.

Minnaertgebouw -9©Sterker In Beeld

De renovatie richtte zich op het verbeteren van functionaliteit, techniek en duurzaamheid. Het duurzame karakter komt tot uitdrukking in de uitgesproken ambitie om een BREEAM classificatie ‘very good’ te realiseren.

Stevens Van Dijck is als directievoerder betrokken geweest bij de renovatie. De Uithof Campus is bekend terrein, want eerder waren we ook als directievoerder en toezichthouder betrokken bij de nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieulaboratorium (GML) en het eerder genoemde Victor J. Koningsbergergebouw. Parallel aan de renovatie van het Minnaertgebouw werken we ook aan de nieuwbouw van het Kantoorgebouw Geowetenschappen.

Opdrachtgever:Universiteit Utrecht
Locatie:Uithof Campus Utrecht
Architect:Ector Hoogstad Architecten
Adviseurs:Valstar Simonis
Cauberg Huygen
Pieters Bouwtechniek
Aannemer:Wijnen Bouw Horst B.V.
Oppervlakte:9.700 m² BVO
Oplevering:zomer 2017

Sectoren

Gerelateerde diensten

DIRECTIEVOERINGBOUWMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op