Bel direct: 088 - 0024300

Huisvesting gemeente Stichtse Vecht

OverheidKantoren

Na een gemeentelijke herindeling is op 1 januari 2011 de gemeente Stichtse Vecht ontstaan. De gemeente bestaat uit de voormalige gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. Gelet op de korte voorbereidingstijd ten tijde van de herindeling is er voor gekozen om bij de start van de nieuwe gemeente de organisatie te huisvesten in de bestaande locaties van de voormalige gemeenten.

De gemeente is zich ervan bewust dat centrale huisvesting bij kan bijdragen aan een duurzame, efficiënte en toekomst bestendige gemeentelijke huisvesting.

Op verzoek van de gemeente heeft Stevens Van Dijck dan ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor centrale huisvesting. Als belangrijke randvoorwaarden gelden hierbij dat:

  • De dienstverlening aan de inwoners dient te worden geoptimaliseerd;
  • Er sprake is van een goede bereikbaarheid;
  • De huisvesting toekomstbestendig en duurzaam is en zoveel mogelijk flexibel en functioneel;
  • De te realiseren huisvesting een positieve bijdrage levert aan een gezond financieel meerjarenperspectief.

Alle conclusies uit het onderzoek zijn uitgewerkt in twee concrete scenario’s. Deze bestaan uit een programma van eisen inclusief een financiële onderbouwing. De gemeente heeft op basis hiervan besloten om één van de scenario’s verder uit te werken.

In dit scenario is de publieksbalie en de totale ambtelijk organiatie gehuisvest in het gemeentekantoor in Maarsen. In Breukelen komen de bestuurlijke vergaderlocaties (o.a. raadvrgaderingen en werkzessie). Breukelen blijft ook de trouwlocatie.

Stichtse Vecht Maarsen (20)Stichtse Vecht Maarsen (22)

Gerelateerde diensten

Huisvestingsadvies

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op