Bel direct: 088 - 0024300

Renovatie gemeentehuis Zeewolde

Overheid

Het gemeentehuis van Zeewolde is verbouwd en geschikt gemaakt voor gebruik door de bestuurlijke en ambtelijke organisatie in de komende decennia. 

Vanaf 2011 is Stevens Van Dijck als huisvestingsadviseur betrokken bij de opzet en de ontwikkeling van de plannen voor het gemeentehuis. Diverse stappen zijn doorlopen zoals het opstellen van de huisvestingsvisie, het uitwerken van diverse huisvestingscenario’s, het maken van kostenramingen en het schrijven van het programma van eisen. 

3761 Zeewolde 2

Sober en doelmatig
In 2014 is begonnen met het uitwerken van het ontwerp samen met een team van adviseurs en de interne projectgroep. Met als motto ‘sober en doelmatig’ is een ontwerp tot stand gekomen dat voldoet aan de wensen en eisen van de gebruikers en dat past binnen de kaders die de raad vooraf heeft vastgesteld.

Tijdens de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan het werkplekconcept en de verduurzaming van het gebouw. Daarnaast is de oude brandweerkazerne, die vóór de renovatie nog voor wat betreft de technische installaties aan het gemeentehuis was gekoppeld, hiervan losgemaakt. Er zijn PV-cellen op het dak geplaatst en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van energiezuinige systemen en duurzame materialen.

Na de afronding van het aanbestedingstraject voor de uitvoerende partijen was Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor de directievoering van het project. Daarnaast maakten wij deel uit van de interne projectgroep die zich bezighield met de invulling van de losse inrichting en de introductie van het activiteit gerelateerd werken.

3761 Zeewolde

Lees hier meer over het voortraject.

Opdrachtgever:Gemeente Zeewolde
Locatie:Zeewolde
Architect:Korfker Architecten
Adviseur:EWZ
Aannemers:Friso Bouwgroep
Oppervlakte:4.100 m² BVO
Bouwkosten:onder embargo
Oplevering:april 2017

Sectoren

Gerelateerde diensten

Huisvestingsadvies

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op