Bel direct: 088 - 0024300

Focus Filmtheater

Cultuur

Op het Kerkplein in Arnhem is een nieuw filmtheater gebouwd: het Focus Filmtheater. Het filmtheater is gerealiseerd voor Stichting Focus Filmtheater Arnhem. Deze stichting heeft als doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur te stimuleren bij een zo groot en divers mogelijk publiek. Het theater bestaat uit vijf filmzalen, een foyer en een filmcafé. Daarmee heeft de stichting er twee zalen bij ten opzichte van de oude situatie. Naast ruimte voor films, biedt het filmtheater nu ook plek voor tentoonstelling en lezingen. 

Focus 1

Engineeringsteam
In februari 2016 is het engineeringsteam met Stevens Van Dijck, ABT en DP6 architectuurstudio geselecteerd voor de volledige uitwerking van het ontwerp tot een definitief ontwerp+ (DO+).

Focus .filmtheater (17kl)

Stevens Van Dijck heeft binnen het engineeringsteam de rol van project-/ontwerpmanager vervuld. Na selectie / gunning aan de E&C aannemer waren we verantwoordelijk voor de proces- en kwaliteitsmonitoring. 

Focus 2

Van VO naar oplevering
Juli 2016 is het voorlopig ontwerp afgerond. De aanbestedingsprocedure op DO+ is in januari 2017 afgerond. De uitvoering is in mei 2017 gestart. In maart 2018 heeft de oplevering plaats gevonden.

Opdrachtgever:Gemeente Arnhem
Locatie:Arnhem
Architect:DP6 architectuurstudio
Adviseur:ABT
Oppervlakte:2.500 m² BVO
Oplevering:maart 2018

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op