Bel direct: 088 - 0024300

Flagshipstore Marks and Spencer

Winkelcentra

Den Haag is een luxe warenhuis rijker. In februari 2014 opende het Britse Marks and Spencer (M&S) op een prominente locatie in de stad een nieuw filiaal. Daarmee is hun grootste flagshipstore op het Europese vasteland een feit. Als een spin in het web heeft Stevens Van Dijck een coördinerende rol gespeeld in de afstemming tussen de vele Engelse bouw- en ontwerppartners van M&S en de Nederlandse adviseurs en aannemers. 

Marks Spencer _IMG_1348-bew Marks Spencer _IMG_1343-bew

Stevens Van Dijck heeft eerder de bouw van het M&S-filiaal aan de Amsterdamse Kalverstraat begeleid. Vanwege de succesvolle afronding van dat project werden we ook voor deze klus benaderd door Gardiner & Theobald, onze internationale partner.

Voor onze opdrachtgever M&S hebben we in de ontwerpfase het kosten- en contractmanagement gevoerd, waaronder de diverse contractuele afspraken met de gebouweigenaar en de architect. Aansluitend hebben we de selectie aanbesteding en contractvorming met de aannemer georganiseerd. Uitdagend aspect hierbij was het goed onderbrengen van meerdere Engelse bouwpartners en vaste leveranciers van M&S bij de Nederlandse aannemer. De 6.500 m² nieuwbouw, die deel uitmaakt van een nieuw winkelblok van 15.000 m², is in september 2013 casco overgedragen aan onze opdrachtgever M&S. Het project omvat de volledige inbouw en afbouw van de flagshipstore inclusief alle bouwkundige afwerkingen en installaties. Voor het ontwerp en de uitvoering van dit project en de nog volgende M&S-filialen is een bewezen team gevormd met RPHS+ als interieurarchitect en Becks als installatieadviseur.

De Grote Markststraat, waar het warenhuis zich bevindt, wordt momenteel getransformeerd tot dé winkelstraat van Den Haag. Naast het filiaal van M&S zijn hier ook De Bijenkorf, V&D, Hema en de Spuimarkt te vinden. De aanwezigheid van de tramtunnel en de ondergrondse parkeergarage maakt de locatie complex en vroeg om nadrukkelijke afstemming met de gemeente voor bijvoorbeeld het transport van de enorme roltrappen.

Tot slot heeft Stevens Van Dijck ook nog de directievoering en het toezicht gedaan tot en met de oplevering in februari 2014. We zijn er trots op dit project succesvol en binnen planning te hebben afgerond.

Marks Spencer _IMG_1351-bew

Opdrachtgever:Marks and Spencer UK
Locatie:Den Haag
Interieurarchitect:rphs+
Adviseur:Becks
Aannemer:Coen Hagedoorn Bouw
Oppervlakte:6.500 m²
Bouwkosten:onder embargo
Oplevering:februari 2014

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op