Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw logistiek centrum Expeditors

Kantoren

Op Schiphol Logistiek park is eind 2017 het nieuwe logistieke centrum voor Expeditors International B.V. opgeleverd. Een gloednieuwe kantoor met een totale oppervlakte van 7.795 m². Het gebouw omvat een 3-laags kantoorgebouw inclusief een bedrijfsrestaurant, diverse vergader- en trainingsruimtes. Er is een nieuw warehouse van 36.000 m² met een TCA (temperature controlled area) van ca. 2.700 m² en een mezzanine. Op het terrein van in totaal 70.000 m² is tevens een 2-laagse parkeergarage van 9.000 m² gerealiseerd. 

GVBF-DP6-EXP-113

In het ontwerp van DP6 architectuurstudio stond een flexibele indeling centraal met vergaderruimtes grenzend aan het atrium en een bedrijfsrestaurant met toegang tot het dakterras. Door het gebruik van houten wandbekleding, houten puien en veel ramen heeft het kantoor een transparante en warme uitstraling gekregen. Het gebouw is in gebruik als centraal distributiecentrum voor Noordwest-Europa. Expeditors International B.V. is een internationaal opererend logistiek bedrijf met haar hoofdkantoor in Seattle (VS).

GVBF-DP6-EXP-138
Stevens Van Dijck
Er was sprake van een Engineer & Construct contractvorm op basis van de UAV-GC waarvoor Stevens Van Dijck de gehele aanbesteding heeft verzorgd. In de uitvoering waren we verantwoordelijk voor de proces- en kwaliteitsborging.

BREEAM very good
De ambitie van de opdrachtgever is waar gemaakt met het behalen van het BREEAM very good certificaat. In een vroegstadium is ten behoeve hiervan een casestudy gemaakt. Stevens Van Dijck is als projectmanager betrokken geweest bij de haalbaarheidsfase, ontwerpfase en de uitvoering.

©Gerard van Beek fotografie

Opdrachtgever:Expeditors International B.V.
Locatie:Schiphol
Architect:DP6 Delft
Adviseurs:IMd Raadgevende ingenieurs
Deerns
DENC
C2N BREEAM expert
Aannemer:G&S Bouw
Oppervlakte:53.389 m² BVO
Oplevering:eind 2017

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op