Bel direct: 088 - 0024300

Decathlon Breda

Winkelcentra

Naast de voormalige vuilstort De Bavelse Berg in Breda is een evenemententerrein in ontwikkeling van circa 65 hectare. Op dit terrein is een nieuw filiaal van Decathlon gerealiseerd waarbij een zgn. try & buy-concept is geïmplementeerd.

De nieuwe vestiging van Decathlon is ca. 4.500 m² groot, waarbij een terrein van 40.000 m² is ingericht met voldoende parkeergelegenheid en ruimte biedt aan sportvelden en een playground waar de producten van Decathlon voor aankoop kunnen worden getest. Op het terrein is een expoveld aanwezig waar kampeer- en statische sportartikelen worden getoond. Over het gehele evenemententerrein is in nauwe samenwerking met de ontwikkelaar een parcour aangelegd om de fietsen, skates en wandelschoenen van Decathlon natuurgetrouw uit te testen. Hiermee is deze Decathlon vestiging de eerste try & buy-shop in Nederland.

Stevens Van Dijck is vanaf het definitieve ontwerp betrokken en stuurt alle betrokkenen aan vanuit haar total engineerings-contract. Het credo "one stop shopping" is hier op zijn plaats. Onder de vleugels van Stevens Van Dijck is naast het projectmanagement en directievoering, de constructie-advisering, installatietechnische advisering, bouwkundig advisering, tekenwerk en besteksschrijven verzorgd voor Decathlon. Het duurzame karakter van het project is onderstreept met een BREEAM Good-certificaat.

Het werk is uitgevoerd door Heerkens van Bavel uit Tilburg en opgeleverd in november 2015.

In hoofdlijnen zijn de werkzaamheden als volgt te verdelen:

  • Het bouwen van de winkelruimte, expeditie en social blok.
  • Het aanleggen van de gebouwinstallaties incl. sprinkler.
  • Het aanleggen van terreininrichting en infrastructuur.
Opdrachtgever:Decathlon Nederland B.V.
Locatie:Breda
Adviseurs:IMd
Vintis
Jeroen Steur
Aannemer:Heerkens van Bavel, Tilburg
Oppervlakte:40.000 m² retail, 650.000 m² terrein
Oplevering:november 2015

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op