Bel direct: 088 - 0024300

De Ontmoeting Amstelveen

ZorgWonen

Aan de Laan van de Helende Meesters, vlakbij ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, staat het multifunctionele complex De Ontmoeting. In het complex zijn er zowel appartementen met een zorgcomponent opgenomen als appartementen voor de vrije sector en de sociale huur. In 2011 werd Stevens Van Dijck gevraagd de directievoering van dit grote complex te verzorgen. In oktober 2012 is de bouw gestart en in juni 2014 is het complex opgeleverd.

3482-Ontmoeting Amstelveen -133482-Ontmoeting Amstelveen -7

De 257 appartementen zijn ondergebracht in vijf bouwblokken, waarvan er vier op een plint van in totaal 5.500 m² staan. Onder de plint bevindt zich een parkeergarage voor zo’n vierhonderd auto’s. De maat en schaal van dit complex sluit hiermee aan op de grootschalige complexen van de wijk Langerhuize. Hoewel het complex in een druk stedelijk gebied staat, is het omringt door groen. De binnentuin draagt zeker bij aan deze groene ervaring.

De appartementen hebben allemaal balkons of terrassen. Deze balkons zijn geschakeld zodat een bewoner langs de gehele gevel van zijn appartement kan lopen. De plint en de eerste verdieping hebben een metselwerkgevel van grijs bruine gemêleerde stenen. Daarboven is het metselwerk een gele steen wat voor een heldere uitstraling zorgt.

Het project is ontwikkeld door De Nijs Care en gebouwd door Bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen.


3482-Ontmoeting Amstelveen -14

Opdrachtgever:M.J. de Nijs Care
Locatie:Amstelveen
Architect:Rijnboutt
Aannemer:M.J. de Nijs en Zonen
Oppervlakte:257 appartementen; plint 5.500 m²
Bouwkosten:€ 40.000.000,–
Oplevering:juni 2014

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op