Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Circulariteit als uitgangspunt bij renovatie kantoren NN

Circulariteit als uitgangspunt bij renovatie kantoren NN

Kantoren

Gezonde, slimme en duurzame werkplekken. Ruimte voor agile werken, scrum en meer creatieve, innovatieve werkruimtes. Betere verlichting, stimulatie van trapgebruik. Interactie, openheid. Zo ziet Nationale Nederlanden (NN) de nieuwe inrichting van haar kantoren voor zich. Locaties Haagse Poort en Delftse Poort ondergaan een grootse renovatie, om het werkplezier van de medewerkers te vergroten.

Stevens Van Dijck begeleidt NN bij het ontwerp- en bouwproces op beide locaties als extern projectmanager. De gebouwen hebben natuurlijk ieder hun eigen kenmerken, maar toch zijn er zeker schaalvoordelen. Zo is voor beide locaties een ontwerp gemaakt door eenzelfde ontwerpteam, gebaseerd op een project overstijgende ambitie. En nu selecteren we in percelen op basis van een concurrentie gerichte dialoog een bouwteam die het definitieve ontwerp integraal gaat uitwerken. Wij coördineren vervolgens de werkzaamheden van de verschillende uitvoerende partijen.

Indrukwekkend is de rol van duurzaamheid in dit project. NN handelt volledig conform de 100% circulaire gedachte waarbij bestaande materialen zoveel mogelijk (eventueel na modificatie) worden hergebruikt. Dit wordt aangevuld met circulaire materialen van bijvoorbeeld Oogstkaart (van Superuse), een marktplaats voor circulaire/recyclebare bouwmaterialen. Voor vrijgekomen materialen wordt volgens het Zero Waste principe een nieuwe bestemming gezocht. Zo transformeert een oude boekenkast in een belcel en worden restmaterialen tussen percelen gedeeld als grondstof. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook de ambitie een Well V2 Platinum certificaat te behalen. NN hecht duidelijk sterk aan het welzijn van haar medewerkers. Een prachtige eigenschap.

De einddatum van het project is nog niet bekend, maar terwijl het project in fases wordt uitgevoerd kan er ondertussen gewoon doorgewerkt worden. En uiteindelijk beschikt NN over superduurzame, gezonde en slimme nieuwe werk- en ontmoetingsplekken. Op naar een Happier Office Life!

4252 - NN Workspace 2020© Fokkema & Partners Architecten



Opdrachtgever:NN Facility Management
Architect:Fokkema & Partners
Adviseurs:Royal Haskoning DHV (E&W)
LBP|SGHT (duurzaamheid)
BBA Binnenmilieu (WELL)
Superuse Studios (circulariteit)
Oppervlakte:Circa 50.000 m² BVO

Sectoren

Gerelateerde diensten

BouwmanagementONTWERPMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op