Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Circulariteit als uitgangspunt bij renovatie kantoren NN

Circulariteit als uitgangspunt bij renovatie kantoren NN

Kantoren

Gezonde, slimme en duurzame werkplekken. Ruimte voor agile werken, scrum en meer creatieve, innovatieve werkruimtes. Betere verlichting, stimulatie van trapgebruik. Interactie, openheid. Zo ziet Nationale Nederlanden (NN) de nieuwe inrichting van haar kantoren voor zich. Locaties Haagse Poort en Delftse Poort ondergaan een grootse renovatie, om het werkplezier van de medewerkers te vergroten.

Stevens Van Dijck begeleidt NN bij het ontwerp- en bouwproces op beide locaties als extern projectmanager. De gebouwen hebben natuurlijk ieder hun eigen kenmerken, maar toch zijn er zeker schaalvoordelen. Zo is voor beide locaties een ontwerp gemaakt door eenzelfde ontwerpteam. Om het hoge ambitieniveau te vertalen van ontwerp naar uitvoering is er in percelen een bouwteam op basis van een concurrentie gerichte dialoog aanbesteed. Stevens Van Dijck coördineert de werkzaamheden van de verschillende uitvoerende partijen.

Indrukwekkend is de rol van duurzaamheid in dit project. NN handelt volledig conform de 100% circulaire gedachte waarbij bestaande materialen zoveel mogelijk (eventueel na modificatie) worden hergebruikt. Dit wordt aangevuld met circulaire materialen van de tweedehands markt. Voor vrijgekomen materialen wordt volgens het Zero Waste principe een nieuwe bestemming gezocht. Zo transformeert een oude boekenkast in een belcel en worden restmaterialen tussen percelen gedeeld als grondstof. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook de ambitie een Well V2 Platinum certificaat te behalen. NN hecht duidelijk sterk aan het welzijn van haar medewerkers. Een prachtige eigenschap.

De werkplekstrategie van NN is gestoeld op onderzoek naar de manier waarop medewerkers van NN denken te gaan werken na de pandemie. Ondands dat de uitvoering al in volle gang was leidde dit tot een andere allocatie en inzet van de vierkante meters, gericht op nog betere samenwerking voor nu en in de toekomst. Deze benadering is niet onopgemerkt gebelven, en is daarom ook bekroond met de JLL Winning Workplace Award 2021 en daar zijn we supertrots op!

De einddatum van het project is nog niet bekend, maar terwijl het project in fases wordt uitgevoerd kan er ondertussen gewoon doorgewerkt worden. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de laatste verdiepingen in zowel Rotterdam als in Den Haag af te ronden.

En uiteindelijk beschikt NN over superduurzame, gezonde en slimme nieuwe werk- en ontmoetingsplekken. Op naar een Happier Office Life!

Snapshots _square _1.width -1201.format -jpeg



Opdrachtgever:NN Facility Management
Locatie:Den Haag en Rotterdam
Architect:Fokkema & Partners
Adviseurs:Royal Haskoning DHV (E&W)
LBP|SGHT (duurzaamheid)
BBA Binnenmilieu (WELL)
Superuse Studios (circulariteit)
Oppervlakte:Circa 45.000 m² BVO

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op