Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Boost Amsterdamse wijk Amstel III door nieuwbouw 1.500 appartementen

Boost Amsterdamse wijk Amstel III door nieuwbouw 1.500 appartementen

Wonen

In Amsterdam Zuidoost zijn ruim 1.500 studio’s en appartementen gebouwd onder de naam OurDomain Amsterdam South East. De woningen zijn bedoeld voor young professionals, studenten en jongeren die in Amsterdam studeren en werken. Gezien de huidige woningnood is de komst van het complex zeer welkom en blaast het de wijk Amstel III nieuw leven in. Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het proces- en contractmanagement van dit omvangrijke nieuwbouwproject.

4158 Greystar Straatzijde

De 1.559 woningen zijn verdeeld over drie verschillende gebouwen met elk een andere architectuur. In de plint zijn aantrekkelijke voorzieningen als een supermarkt, horeca en een sportschool gerealiseerd. Achter de gebouwen is een groen binnen gebied bedoeld voor ontspanning en ontmoeting en dit vormt de doorgang naar Station Holendrecht en andere voorzieningen. Stevens Van Dijck was in dit project verantwoordelijk voor het proces- en contractmanagement.

De geïntegreerde contractvorm UAV-gc, die bij dit project van toepassing was, vraagt om de inzet van technisch onderlegde project-/bouwmanagers met een gedegen kennis van de UAV-gc.

Stevens Van Dijck heeft erop toegezien dat de Design & Build aannemer het ontwerp verder uitwerkte en realiseerde conform de contractueel beschreven technische en kwalitatieve uitgangspunten (de vraagspecificatie). Daarnaast waren we als gedelegeerd opdrachtgever het aanspreekpunt voor de aannemer en hebben wij de realisatie van amenity spaces, de toegangscontrole, parkeermanagement, terrein inrichting en meer functionele onderdelen begeleid.

4158 Greystar Achterzijde

Opdrachtgever:Greystar Netherlands
Locatie:Amsterdam
Architect:OZ Architects | Karres+Brands landschapsarchitectuur en stedenbouw
Adviseurs:Bouwbedrijf Wessels
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructeur VO)
Van der Vorm Engineering (constructeur DO-UO, bouwdelen B/C en parkeergarage))
Aveco de Bondt (constructeur DO-UO, bouwdeel A)
Aannemer:Bouwcombinatie Holendrecht
Oppervlakte:Circa 93.000 m² BVO
Bouwkosten:Onder embargo
Oplevering:Q3-Q4 2020

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op