Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Boost Amsterdamse wijk Amstel III door nieuwbouw 1.500 appartementen

Boost Amsterdamse wijk Amstel III door nieuwbouw 1.500 appartementen

Wonen

In Amsterdam Zuidoost worden ruim 1.500 studio’s en appartementen gebouwd onder de naam OurDomain Amsterdam South East. De woningen zijn bedoeld voor young professionals, studenten en jongeren die in Amsterdam studeren en werken. Gezien de huidige woningnood is de komst van het complex zeer welkom en zal het de wijk Amstel III nieuw leven in blazen. Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het proces- en contractmanagement van dit omvangrijke nieuwbouwproject.

4158 Greystar Straatzijde

De 1.559 woningen zijn verdeeld over drie verschillende gebouwen met elk een andere architectuur. In de plint komen aantrekkelijke voorzieningen als een supermarkt, horeca en een sportschool. Achter de gebouwen komt een groen binnengebied bedoeld voor ontspanning en ontmoeting en dit vormt de doorgang naar Station Holendrecht en andere voorzieningen.

Het wooncomplex is onderdeel van een grote transformatie van de wijk Amstel III. Het leegstaande en verouderde kantorengebouw Holendrecht Centre maakt plaats voor de nieuwbouw. Wat nu nog vooral een gebied is waar alleen wordt gewerkt, zal straks een levendige stadswijk zijn.

Stevens Van Dijck is in dit project verantwoordelijk voor het proces- en contractmanagement. De geïntegreerde contractvorm UAVgc, die bij dit project van toepassing is, vraagt om de inzet van technisch onderlegde project-/bouwmanagers met een gedegen kennis van de UAVgc. Stevens Van Dijck ziet erop toe dat de Design & Build aannemer het ontwerp verder uitwerkt en realiseert conform de contractueel beschreven technische en kwalitatieve uitgangspunten (de vraagspecificatie). Daarnaast zijn we als gedelegeerd opdrachtgever het aanspreekpunt voor de aannemer.

4158 Greystar Achterzijde

Opdrachtgever:Greystar Netherlands
Locatie:Amsterdam
Architect:OZ Architects | Karres+Brands landschapsarchitectuur en stedenbouw
Adviseurs:Bouwbedrijf Wessels
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructeur VO)
Van der Vorm Engineering (constructeur DO-UO, bouwdelen B/C en parkeergarage))
Aveco de Bondt (constructeur DO-UO, bouwdeel A)
Aannemer:Bouwcombinatie Holendrecht
Oppervlakte:Circa 93.000 m² BVO
Bouwkosten:Onder embargo
Oplevering:Q3-Q4 2020

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op